Prețul petrolului a crescut pe fondul introducerii vaccinurilor și al exploziei la un tanc petrolier din Arabia Saudită

Prețul petrolului a crescut pe fondul introducerii vaccinurilor și al exploziei la un tanc petrolier din Arabia Saudită
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2020

Cotația barilului de petrol a crescut luni, țițeiul Brent trecând pragul de 50 de dolari pe baril, pe fondul speranțelor că introducerea vaccinurilor pentru Covid va stimula cererea globală de combustibili, în timp ce explozia la un tanc petrolier din Arabia Saudită a provocat îngrijorări cu privire la stabilitatea în regiune, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația futures pentru barilul de țiței Brent, cu livrare în luna februarie, a crescut luni dimineața cu 0,8%, până la 50,35 dolari per baril, în timp ce cotația futures la petrolul U.S. West Texas Intermediate cu livrare în luna februarie a crescut cu 1,1% peste pragul de 47 de dolari, scrie Agerpres.

Criza Covid forțează ANRE să renunțe la angajări și promovări CITEȘTE ȘI Criza Covid forțează ANRE să renunțe la angajări și promovări

Prețul petrolului este în creștere pentru a șasea săptămână consecutiv, cea mai lungă perioadă de creștere înregistrată după luna iunie.

SUA au demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19, ceea ce a alimentat speranțele că restricțiile impuse în contextul pandemiei ar putea fi ridicate în curând, ceea ce ar putea stimula cererea celui mai mare consumator mondial de petrol.

"Introducerea vaccinului va avea un efect pozitiv asupra combustibililor rutieri și eventual asupra cererii de combustibili pentru avioane", spune Stephen Innes, analist șef la Axi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent