Prețul petrolului a sărit de 75 dolari/baril pentru prima oară în acest an

Prețul petrolului a sărit de 75 dolari/baril pentru prima oară în acest an
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 apr 2019

Prețul petrolului Brent a urcat, joi, peste pragul de 75 dolari pe baril pentru prima oară în acest an, pe fondul informațiilor privind suspendarea unor exporturi de țiței rusesc în Europa și al așteptărilor legate de reducerea exporturilor din Iran.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Polonia și Germania au suspendat importurile de țiței din Rusia prin conducta Druzhba, citând slaba calitate a țițeiului. Potrivit unor surse citate de Reuters, achizițiile de țiței rusesc au fost oprite temporar și în Cehia.

Gazoductul Druzhba, printre cele mai mari din lume, are o capacitate de transport de până la 1 milion de barili pe zi, cantitate echivalentă cu 1% din cererea mondială de petrol. Conform surselor menționate, fluxuri egale cu circa 700.000 barili pe zi sunt în prezent sistate.

Enel promite că va renunța la deconectări pe perioada sărbătorii Paștelui. Mai multe magazine - închise CITEȘTE ȘI Enel promite că va renunța la deconectări pe perioada sărbătorii Paștelui. Mai multe magazine - închise

Barilul de Brent a atins un maxim intraday de 75,60 dolari în timpul tranzacțiilor de astăzi, cel mai ridicat nivel începând cu 31 octombrie 2018. În jurul orei 18, Brentul era cotat la 74,96 dolari/baril, cu 0,56% peste referința de miercuri.

Decizia SUA de a nu înnoi derogările de la sancțiunile împotriva Iranului acordate mai multor cumpărători importanți, printre care China, a contribuit la creșterea cotațiilor.

Pe de altă parte, prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, era în scădere cu 0,21%, la 65,75 dolari/baril, după ce SUA au raportat creșterea stocurilor de țiței cu 5,5 milioane de barili în săptămâna trecută, până la cel mai ridicat nivel începând cu octombrie 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
cotatii
exporturi titei rusia