Prețul petrolului american a atins maximul ultimelor 19 luni, după comentarii din partea OPEC

Prețul petrolului american a atins maximul ultimelor 19 luni, după comentarii din partea OPEC
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2017

Prețul petrolului de referință pe piața americană se menține miercuri la cel mai ridicat nivel din ultimele 19 luni, după ce oficiali ai OPEC au afirmat marți seară că măsurile de reducere a livrărilor de către statele producătoare progresează, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La bursa de mărfuri din New York, prețul petrolului cu livrare în aprilie a urcat cu 0,25, la 54,52 dolari pe baril, în timpul tranzacțiilor electronice. Cotația petrolului a închis marți în urcare cu 1%, la 54,33 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel consemnat în peste un an, scrie News.ro.

Prețul petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, avansează cu 0,4%, la 56,91 dolari pe baril.

Cotațiile petrolului au urcat cu 1% în timpul nopții, după ce secretarul general al OPEC, Mohammad Barkindo, a spus că statele membre respectă decizia de reducere a livrărilor în proporție de peste 90%.

Energie simplă - economie pozitivă. VIDEO Bogdan Matei, director vânzări ENEL: Ce vor clienții de la furnizorul de energie CITEȘTE ȘI Energie simplă - economie pozitivă. VIDEO Bogdan Matei, director vânzări ENEL: Ce vor clienții de la furnizorul de energie

Statele OPEC și alți 11 producători din afara cartelului, între care și Rusia, au convenit în noiembrie să reducă în total livrările de țiței cu 1,8 milioane de barili. Dacă planul va fi respectat, livrările zilnice de petrol la nivel mondial vor scădea cu circa 2%, reechilibrând piața, care ar putea ajunge chiar la deficit până la sfârșitul acestui an.

Acordul a intrat în vigoare în ianuarie și va fi reanalizat în luna mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
opec
petrol