Prețul petrolului Brent a crescut cu 3% pe ansamblul săptămânii, deși a scăzut vineri

Prețul petrolului Brent a crescut cu 3% pe ansamblul săptămânii, deși a scăzut vineri
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2021

Prețul petrolului Brent a scăzut vineri, întrerupând o serie de trei zile de creșteri, dar pe ansamblul săptămânii a avansat cu 3%, piața concentrându-se pe viitoarele măsuri ale statelor producătoare membre ale OPEC+ și pe impactul variantei Omicron a noului coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent au închis vineri în declin cu 71 de cenți, la 76,14 dolari pe baril, scrie News.ro.

Piețele americane au fost închise vineri pentru sărbătoarea Crăciunului.

Sub spectrul opririi producției din cauza crizei energetice, Alro și-a cumpărat propriul agent global de vânzări de la acționarul său majoritar, controlat de miliardarul rus Vitali Matchitski CITEȘTE ȘI Sub spectrul opririi producției din cauza crizei energetice, Alro și-a cumpărat propriul agent global de vânzări de la acționarul său majoritar, controlat de miliardarul rus Vitali Matchitski

Prețurile petrolului și-au revenit în această săptămână, odată cu temperarea îngrijorărilor legate de impactul Omicron asupra redresării economiei globale, datele preliminare sugerând că această variantă provoacă forme mai ușoare de boală.

”Creșterea determinată de forma ușoară de boală a Omicron ar putea continua în ianuarie, dar cred că în februarie va avea loc o trezire la realitate, odată cu apropierea încheierii măsurilor de stimulare ale Fed”, a declarat un analist al OANDA, Jeffrey Halley.

Rezerva Federală a anunțat săptămâna trecută că va încheia achizițiile de obligațiuni legate de pandemi în luna martie, creând condițiile pentru trei creșteri ale dobânzii cheie în 2022.

OPEC și aliații săi, între care Rusia, se vor reuni pe 4 ianuarie pentru a decide dacă să continue majorarea lunară a livrărilor de petrol cu 400.000 de barili pe zi în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret