Prețul petrolului Brent a depășit 52 de dolari pe baril în urma acordului OPEC pentru reducerea producției

Prețul petrolului Brent a depășit 52 de dolari pe baril în urma acordului OPEC pentru reducerea producției
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2016

Prețul petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, a depășit joi 52 de dolari pe baril, în urma acordului OPEC de miercuri pentru reducerea producției cu 1,2 milioane de barili pe zi, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul este primul efort comun al OPEC pentru reducerea livrărilor după 2008 și a dus la creșterea cotațiilor țițeiului cu peste 10% în timpul nopții, scrie News.ro.

La bursa din New York, cotația petrolului de referință pe piața americană, cu livrare în ianuarie, este în urcare cu 6,6%, la 53,3 dolari pe baril.

Prețul petrolului Brent este tranzacționat în creștere cu 0,9%, la 52,2 dolari pe baril.

Tinmar intră pe piața consumatorilor casnici de electricitate cu discounturi de până la 30% și vrea 1 milion de clienți CITEȘTE ȘI Tinmar intră pe piața consumatorilor casnici de electricitate cu discounturi de până la 30% și vrea 1 milion de clienți

Reducerea cu 1,2 milioane de barili pe zi a livrărilor de petrol ale OPEC echivalează cu 1% din producția mondială, ceea ce va contribui la limitarea excesului de ofertă care a dus la scăderea cotațiilor în ultimii doi ani.

Potrivit acordului, Arabia Saudită va suporta cea mai mare parte a reducerii producției de țiței, de 486.000 de barili pe zi.

Irakul a acceptat în ultimul moment să limiteze livrările cu 20.000 de barili pe zi.

Nigeria și Libia au fost exceptate de la acord, întrucât producția lor a fost afectată de atacuri ale militanților asupra infrastructurii petroliere.

OPEC va analiza eficiența acordului peste 6 luni.

Prețurile mai mari ale petrolului îi vor determina însă pe producătorii americani de petrol de la exploatările de șist să majoreze cantitățile de țiței extrase.

Cele mai recente date ale Administrației pentru Informații în Energie din SUA arată că producția de petrol a urcat cu 9.000 de barili pe zi, la 8,7 milioane de barili, în săptămâna încheiată pe 25 noiembrie.

Un alt semn de întrebare este cooperarea producătorilor din afara OPEC, care ar trebui să reducă livrărilea cu 600.000 de barili pe zi.

Rusia a anunțat că va restrânge livrările de petrol cu 300.000 de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
brent
opec