Italianul Marco Pannunzio - noul director general la TOTAL România

Italianul Marco Pannunzio - noul director general la TOTAL România
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 28 nov 2016

TOTAL România SA, subsidiara autohtonă a Grupului TOTAL, cu o cifră de afaceri de 267 de milioane de lei, va avea de la 1 decembrie un nou director general, italianul Marco Pannunzio înlocuindu-l pe Franck Haettel, care va prelua poziția de Security Coordinator pentru sucursala de Marketing & Service, din cadrul companiei TOTAL GROUP, de la sediul central, din Paris.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

TOTAL România a fost înființată în anul 2005, ca un joint-venture între TOTAL (Franța) și LUSTIC (România), numele inițial al companiei fiind TOTAL LUBRIFIN. În prezent, TOTAL România deține o fabrică la Cristian, județul Brașov și un depozit de bitum la Ozun, județul Covasna și are 120 de angajați.

TOTAL România este lider pe piața de lubrifianți - comercializând produsele TOTAL, ELF și LUBRIFIN, mărci TOTAL - cu o cotă de piață de circa 12% în România. De asemenea, exportă o parte substanțială a producției sale din Brașov în țările vecine, iar în 2014 a investit în stocarea și distribuția de bitum către segmentul de construcții de drumuri.

MArco Pannunzio activează în cadrul TOTAL Group încă din 1985. De-a lungul timpului, a ocupat mai multe poziții cheie în cadrul companiei, atât în Italia, cât și în alte țări. În prezent ocupă funcția de General Manager al Central Europe Hub și coordonează activitățile de marketing ale TOTAL Cehia, Slovacia și Ungaria. Stabilit la Praga. El a mai ocupat pozițiile de Director de Specialitate Totalerg SPA în Italia. Stabilit la Milano, Președinte & CEO Totalgaz SPA & Bitumec SRL | Vice-Președinte ASSOGASLIQUIDIGPL, Director Comercial TOTAL SPA în Italia. Stabilit la Milano și Manager Distribuție TOTAL U.K. Stabilit la Londra. 

Marco Pannunzio are 53 de ani, este căsătorit și are un copil.

„Încep această nouă experiență a vieții mele - să trăiesc în România -, inspirat de noile motivații pe care le generează. Am învățat din relocările mele anterioare că a trăi într-o altă țară, a vorbi o altă limbă și a cunoaște o cultură diferită sunt experiențe bogate, care nu se pot compara cu nimic altceva. În calitate de Manager General al TOTAL România, mă voi concentra, pentru început, pe a continua progresele realizate de predecesorii mei. Va fi o provocare pentru că TOTAL România a avut rezultate bune în ultimii ani, dar datorită sprijinului echipei mele sunt sigur că ne putea atinge obiectivele. Performanța economică pozitivă a României și ambiția TOTAL Group de a dezvolta poziția noastră în țară mă fac încrezător în capacitatea companiei noastre de a crește cota de piață și de a fi un jucător important în industrie”, afirmă Marco Pannunzio, potrivit unui comunicat TOTAL, în care se precizează că nu vor mai fi și alte schimbări în echipa de management a companie.

viewscnt
Afla mai multe despre
total
romania
director general