Prețul petrolului Brent a închis la peste 80 de dolari pe baril, susținut de declinul dolarului

Prețul petrolului Brent a închis la peste 80 de dolari pe baril, susținut de declinul dolarului
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2022

Prețul petrolului Brent a încheiat tranzacțiile de marți la peste 80 de dolari pe baril și a înregistrat cel mai mare câștig zilnic din peste o lună, investitorii cumpărând active de risc după ce datele din SUA au indicat o încetinire a inflației și au dus la deprecierea dolarului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața a fost, de asemenea, susținută de îngrijorările legate de întreruperile aprovizionării, inclusiv de oprirea livrărilor de petrol prin conducta de țiței Keystone, dintre Canada și Statele Unite, în urma unei scurgeri masive de săptămâna trecută, scrie News.ro.

Fondul Proprietatea vinde întreaga participație la OMV Petrom CITEȘTE ȘI Fondul Proprietatea vinde întreaga participație la OMV Petrom

Contractele futures pentru țițeiul Brent au închis la 80,68 dolari pe baril, fiind în creștere cu 2,69 dolari, sau cu 3,5%. Contractele futures pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate (WTI) s-au stabilit la 75,39 dolari pe baril, în creștere cu 2,22 dolari, sau cu 3%.

Ambele contracte au înregistrat cele mai mari câștiguri zilnice din 4 noiembrie.

Indicele dolarului a scăzut marți, după ce datele au arătat că inflația de bază a prețurilor de consum din SUA a fost sub așteptări luna trecută, întărind așteptările că Rezerva Federală va încetini ritmul creșterii ratelor dobânzii, miercuri.

Un dolar mai slab face petrolul mai ieftin pentru deținătorii altor valute, ceea ce poate stimula cererea.

”Nimeni nu a anticipat cu adevărat acest indicator sub așteptări – un posibil eveniment pozitiv pentru cerere, a adus cerere pe piață”, a spus analistul Mizuho Robert Yawger.

Atenția se va muta acum asupra modului în care Rezerva Federală din SUA răspunde la raportul IPC, a adăugat Yawger.

O pauză în creșterea ratelor dobânzii ar putea duce la creșterea prețurilor petrolului. Cu toate acestea, traderii au spus că preocupările privind aprovizionarea cu petrol există de câteva zile, sugerând că creșterea de marți s-ar putea datora unui interes mai larg pentru risc după datele despre inflație.

”Acesta este doar o creștere bazată pe dolari”, a spus Eli Tesfaye, strateg senior de piață la RJO Futures.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret