Prețul petrolului Brent a scăzut, după informația că Emiratele Arabe Unite iau în calcul să iasă din OPEC

Prețul petrolului Brent a scăzut, după informația că Emiratele Arabe Unite iau în calcul să iasă din OPEC
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 3 mar 2023
Petrolul Brent a scăzut vineri, pe fondul informațiilor că Emiratele Arabe Unite iau în calcul ieșirea din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Indicele de referință la nivel mondial s-a retras cu până la 2,8%, reducând apoi o parte din aceste pierderi. În jurul orei 18:00, scade cu circa 0,5%.
FOTO Silcotub vrea parc fotovoltaic pentru oțelăria din Călărași. Producătorul de țevi din grupul Tenaris a primit licență de furnizor de energie pentru a vinde surplusul CITEȘTE ȘI FOTO Silcotub vrea parc fotovoltaic pentru oțelăria din Călărași. Producătorul de țevi din grupul Tenaris a primit licență de furnizor de energie pentru a vinde surplusul

The Wall Street Journal, citând surse oficiale, a relatat că Emiratele Arabe Unite poartă discuții interne privind ieșirea din alianța OPEC, ceea le-ar asigura libertatea de a crește producția. Discuțiile au la bază o ruptură tot mai mare între Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

Anterior, Emiratele Arabe Unite au declarat că vor respecta actualul acord OPEC cel puțin în acest an. 
 
Luna trecută, într-un interviu acordat Bloomberg TV, ministrul Energiei din EAU, Suhail Al Mazrouei, a declarat că nu este îngrijorat de cota actuală de producție a țării sale convenită cu alianța OPEC+, deși va lua în considerare dacă va solicita un nivel mai ridicat atunci când va discuta despre producția pentru 2024. Cu câteva zile înainte, delegații au declarat că partenerii Rusiei din coaliția OPEC+ nu vor crește producția pentru a suplini reducerile anunțate de Moscova.
viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
brent
emiratele arabe unite
opec