Prețurile petrolului au crescut, continuând avansul de aproape 5% din ziua precedentă

Prețurile petrolului au crescut, continuând avansul de aproape 5% din ziua precedentă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2021

Prețurile petrolului au crescut marți, continuând avansul de aproape 5% din ziua precedentă, ca urmare a relaxării îngrijorărilor legate de impactul variantei de coronavirus Omicron asupra cererii globale de combustibil, în timp ce discuțiile cu Iranul referitoare la relansarea acordului au stagnat, întârziind revenirea pe piață a țițeiului iranian, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 1,49 dolari, sau cu 2%, la 74,57 dolari pe baril, după ce au înregistrat luni un câștig de 4,6%, scrie News.ro.

\ CITEȘTE ȘI "Taxa de solidaritate" ar lovi peste 330 de companii. Dacia, OMV Petrom, Lidl, Kaufland, Ford, Rompetrol, Dedeman și Carrefour sunt în top. Peste 1 miliard euro ar încasa statul, flămând, dintr-un foc. "În timp însă va fi egal cu virtual zero!"

Țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 1,71 dolari, sau 2,5%, la 71,20 dolari pe baril, în urma unui avans de 4,9% în sesiunea precedentă.

Prețurile petrolului au fost lovite săptămâna trecută de îngrijorarea că vaccinurile ar putea fi mai puțin eficiente împotriva variantei Omicron, stârnind temeri că guvernele ar putea impune noi restricții pentru a reduce răspândirea acesteia, măsuri care ar fi afectat creșterea globală și cererea de petrol.

Cu toate acestea, un oficial din Africa de Sud a declarat în weekend că noile cazuri de omicron au prezentat doar simptome ușoare.

Cel mai reputat specialist în boli infecțioase din SUA, Anthony Fauci, a declarat pentru CNN că ”nu pare să existe un grad mare de severitate” al variantei omicron, până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret