Prețurile petrolului au crescut cu 4%, recuperând unele dintre pierderile puternice de săptămâna trecută

Prețurile petrolului au crescut cu 4%, recuperând unele dintre pierderile puternice de săptămâna trecută
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 oct 2023

Prețurile petrolului au crescut cu 4% luni, recuperând unele dintre pierderile puternice de săptămâna trecută, în timp ce ciocnirile militare dintre Israel și gruparea islamistă palestiniană Hamas au provocat temeri că un conflict mai larg ar putea afecta oferta de petrol din Orientul Mijlociu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează, pe 19 octombrie, cu cei mai mari jucători în domeniu, Profit Energy.forum Ediția a VII- a - A doua iarnă de război în energie. Evenimentul, care va fi transmis în direct și la PROFIT NEWS TV, este organizat cu sprijinul Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Electrica Furnizare, Tinmar Energy, Black Sea Oil & Gas, Delgaz Grid, Artenie, Secrieru & Partners (AS Partners), Romgaz, OMV Petrom

Detalii aici

Țițeiul Brent a închis în urcare cu 3,57 dolari, sau cu 4,2%, la 88,15 dolari pe baril. Prețul țițeiului american West Texas Intermediate s-a stabilit la 86,38 dolari barilul, în creștere cu 3,59 dolari, sau cu 4,3%, scrie News.ro.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va deschide Profit Energy.forum - Ediția a VII-a, cu cei mai importanți lideri și experți ai industriei CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, va deschide Profit Energy.forum - Ediția a VII-a, cu cei mai importanți lideri și experți ai industriei

La maximele sesiunii, ambele benchmark-uri au crescut cu peste 4 dolari sau cu peste 5%.

Săptămâna trecută, prețul petrolului Brent a scăzut cu aproximativ 11%, iar cel al WTI s-a retras cu peste 8%, înregistrând cele mai mari scăderi săptămânale din martie, pe măsură ce perspectivele macroeconomice nefavorabile au intensificat îngrijorările cu privire la cererea globală.

Sâmbătă, Hamas a lansat cel mai mare asalt militar asupra Israelului din ultimele decenii. Israelul a ripostat cu un val de lovituri aeriene asupra Gazei.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret