Prețurile petrolului au crescut cu cel puțin 3%, în urma sancțiunilor impuse Rusiei de statele occidentale

Prețurile petrolului au crescut cu cel puțin 3%, în urma sancțiunilor impuse Rusiei de statele occidentale
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2022

Prețurile petrolului au crescut cu cel puțin 3%, pe măsură ce aliații occidentali au impus mai multe sancțiuni Rusiei și au exclus unele bănci rusești din sistemul global de plăți Swift, care ar putea cauza perturbări severe ale exporturilor sale de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Prețul țițeiului Brent a crescut cu 2,89 dolari, sau 3%, la 100,82  dolari pe baril până la ora 17:08 GMT, după ce a atins un maxim de 105,07 dolari pe baril la începutul tranzacțiilor. Contractul Brent pentru livrarea în aprilie expiră luni.

Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație CITEȘTE ȘI Aeroporturile din România investesc în tehnologii de ultimă generație

Cel mai activ contract, pentru livrarea în mai, a crescut cu 3,14 dolari la 97,26  dolari pe baril, scrie News.ro.

Cotația țițeiului West Texas Intermediate (WTI) a crescut cu 3,79 dolari, sau 4,1%, la 95,38 dolari pe baril, după ce a atins 99,10 dolari la începutul tranzacțiilor.

Preocupările tot mai mari cu privire la întreruperile livrărilor de energie ale Rusiei fac să crească brusc prețurile petrolului și gazelor”, a declarat Carsten Fritsch, analist al Commerzbank.

Rusia se confruntă cu perturbări severe ale exporturilor sale de toate mărfurile, de la petrol la cereale, după ce națiunile occidentale au impus sancțiuni severe Moscovei și au exclus unele bănci rusești din sistemul internațional de plăți SWIFT.

”Rusia ar putea riposta la aceste măsuri dure prin reducerea sau chiar suspendarea completă a livrărilor de energie către Europa”, a spus Fritsch.

Sortimentele de țiței rusești, care reprezintă aproximativ 10% din oferta globală de petrol, au fost grav afectate pe piețele fizice.

ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare CITEȘTE ȘI ENGIE Romania - Noi prefinanțăm schema de sprijin în vigoare

Goldman Sachs și-a majorat estimarea privind prețul petrolului Brent pe o lună la 115 dolari pe baril, de la nivelul anterior de 95 dolari.

”Ne așteptăm ca prețurile mărfurilor pentru care Rusia este un producător cheie să crească de aici - acestea includ petrolul”, a spus banca.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și aliații conduși de Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, urmează să se întâlnească miercuri. Analiștii se așteaptă ca grupul să respecte planul de a suplimenta livrările în aprilie cu 400.000 de barili pe zi.

Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori CITEȘTE ȘI Emanuel Poștoacă, Nordis Group: Oferim servicii complete, la cel mai înalt standard, pentru turiști, proprietari și investitori

Înainte de întâlnire, OPEC+ și-a revizuit în jos prognoza privind excedentul pieței petroliere pentru 2022 cu aproximativ 200.000 bpd, până la 1,1 milioane bpd, subliniind tensiunile pieței.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret