Prețurile petrolului au crescut cu peste 2% din cauza preocupărilor legate de extinderea conflictului în Orientul Mijlociu

Prețurile petrolului au crescut cu peste 2% din cauza preocupărilor legate de extinderea conflictului în Orientul Mijlociu
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 feb 2024

Prețurile petrolului au crescut joi cu peste 2% din cauza preocupărilor legate de extinderea conflictului în Orientul Mijlociu, după ce Israelul a respins o ofertă de încetare a focului din partea Hamas, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,13 dolari, sau cu2,7%, la 81,34 dolari pe baril, scrie News.ro.

FOTO ELCEN a semnat la Washington un acord privind exploatarea energiei geotermale pentru termoficarea Bucureștiului. \ CITEȘTE ȘI FOTO ELCEN a semnat la Washington un acord privind exploatarea energiei geotermale pentru termoficarea Bucureștiului. "Un vis mai vechi de-al nostru se împlinește: aer mai curat și facturi mai mici la întreținere."

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate a câștigat 2 dolari, sau 2,7%, până la 75,86 dolari pe baril.

Contractul de referință Brent a depășit 80 de dolari pe baril pentru prima dată de la 1 februarie, în timp ce a consemnat a patra sesiune consecutivă de creșteri.

Forțele israeliene au bombardat joi orașul de la granița de sud Rafah, după ce premierul Benjamin Netanyahu a respins o propunere de a pune capăt războiului din enclava palestiniană.

”Piața își ține respirația în legătură cu ceea ce ar putea fi următoarea consecință potențială”, a spus John Kilduff, partener la Again Capital LLC.

Atacurile asupra transporturilor maritime ale rebelilor Houthi susținuți de Iran au continuat să perturbe comerțul mondial cu petrol, a adăugat el.

DOCUMENT Amenzi de 5 ori mai mari pentru cei care circulă fără RCA, vânzarea în rate și franșiză CITEȘTE ȘI DOCUMENT Amenzi de 5 ori mai mari pentru cei care circulă fără RCA, vânzarea în rate și franșiză

O delegație Hamas a sosit joi la Cairo pentru discuții de încetare a focului cu mediatorii Egipt și Qatar.

În SUA, o reducere mai puternică decât erau așteptările a stocurilor de benzină și de distilat mijlociu a susținut și piața petrolului.

Reducerea stocurilor de combustibil, combinată cu o creștere a stocurilor de țiței, a fost un semn al întreținerii rafinăriilor din SUA, a spus Varga.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret