Prețurile petrolului au crescut, susținute de dolarul mai slab și posibilul impact al uraganului Idalia în Florida

Prețurile petrolului au crescut, susținute de dolarul mai slab și posibilul impact al uraganului Idalia în Florida
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2023

Prețurile petrolului au crescut marți, pe măsură ce dolarul a scăzut, în timp ce investitorii au dezbătut impactul potențial asupra ofertei și cererii de energie al uraganului Idalia, care va lovi Florida în această săptămână, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru U.S. West Texas Intermediate au crescut cu 1,07 dolari, sau cu 1,3%, la 81,17 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pentru țițeiul Brent au crescut cu 98 de cenți, sau cu 1,2%, la 85,40 dolari pe baril, scrie News.ro.

Simtel Team devine producător de energie electrică regenerabilă finalizând prima fază a unui parc fotovoltaic CITEȘTE ȘI Simtel Team devine producător de energie electrică regenerabilă finalizând prima fază a unui parc fotovoltaic

Indicele dolarului american a scăzut marți, în urma datelor care au arătat că locurile de muncă disponibile în SUA, o măsură a cererii de muncă, au scăzut în iulie.

Datele de pe piața muncii ar putea încuraja Rezerva Federală să încetinească creșterea ratelor dobânzilor, au spus experții.

Un dolar mai slab face ca petrolul , al cărui preț este în dolari, să fie mai puțin costisitor pentru investitorii care dețin alte valute, stimulând cererea.

Între timp, uraganul Idalia este de așteptat să se transforme într-un uragan major, cu vânt maxim susținut de 125 mile pe oră (201 kilometri pe oră), înainte de a lovi coasta de nord-vest a Floridei miercuri dimineața, potrivit Centrului Național pentru Uragane (NHC) al SUA.

Uraganul va afecta probabil sistemele de distribuție a combustibilului și va afecta consumul de combustibil în regiunile afectate, chiar înainte de sărbătoarea federală a Zilei Muncii, din 4 septembrie, a declarat analistul Mizuho Robert Yawger.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret