Prețurile petrolului au început anul 2018 în creștere

Prețurile petrolului au început anul 2018 în creștere
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 ian 2018

Prețurile petrolului au început tranzacțiile în noul an în creștere, după ce în 2017 au înregistrat o evoluție pozitivă pentru al doilea an consecutiv, avansul fiind susținut de stagnarea activităților de exploatare din Statele Unite și de protestele anti-guvernamentale din Iran, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țiței au urcat cu 0,4% la New York, după un avans de 3,3% consemnat săptămâna trecută. Producătorii americani au menținut numărul platformelor extractive la 747, a anunțat vineri compania de servicii industriale Baker Hughes.

În Iran, protestele anti-guvernamentale declanșate joi în orașul Mashhad, din nord-estul țării, care inițial au avut motivație economică, s-au extins pentru a include nemulțumiri împotriva liderilor religioși și a forțelor de securitate, scrie News.ro.

Protestatarii s-au ciocnit cu forțele de ordine, iar numărul victimelor a crescut.

GRAFIC Euro deschide anul pe o tendință de întărire față de dolar, tranzacționându-se pe o zonă a maximelor ultimilor 3 an CITEȘTE ȘI GRAFIC Euro deschide anul pe o tendință de întărire față de dolar, tranzacționându-se pe o zonă a maximelor ultimilor 3 an

Iranul este al treilea mare producător de petrol membru al OPEC.

Prețurile petrolului și-au continuat redresarea anul trecut, de la un minim atins în urmă cu mai mult de doi ani, datorită unui acord convenit de statele membre ale OPEC și alți producători din afara organizației, între care și Rusia, pentru reducerea livrărilor.

Cotația petrolului american West Texas Intermediate, cu livrare în februarie, a urcat cu 24 de cenți, la 60,66 dolari pe baril. Volumul tranzacțiilor a fost cu circa 13% mai ridicat față de media ultimelor 100 de zile. Prețul a urcat vineri cu 58 de cenți, la 60,42 dolari pe baril, încheind anul în creștere cu peste 12%.

Prețul petrolului Brent, de referință la bursa din Londra, cu livrare în martie, a crescut cu 32 de cenți, respectiv cu 0,5%, la 67,19 dolari pe baril. Contractele cu termen pe o lună pentru petrolul Brent au avansat cu circa 18% în 2017, înregistrând o evoluție ascendentă pentru al doilea an consecutiv.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol