Prețurile petrolului au scăzut cu 2%, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, pe fondul creșterii numărului deceselor provocate de coronavirusul din China

Prețurile petrolului au scăzut cu 2%, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, pe fondul creșterii numărului deceselor provocate de coronavirusul din China
scris 28 ian 2020

Prețurile petrolului au scăzut luni cu 2%, la cel mai redus nivel din ultimele trei luni, pe fondul creșterii numărului de decese provocate de coronavirusul din China, care a dus la reducerea călătoriilor și a alimentat așteptările privind încetinirea cererii de țiței, transmite Reuters.

Cotația petrolului Brent a scăzut cu 1,37 dolari, respectiv cu 2,3%, la 59,32 dolari pe baril, scrie News.ro.

E imaginea un factor-cheie în succesul bărbaților? CITEȘTE ȘI E imaginea un factor-cheie în succesul bărbaților?

Prețul petrolului de referință pe piața americană a coborât cu 1,06%, sau cu 2%, la 53,13 dolari pe baril.

Ambii indici au scăzut pe parcursul tranzacțiilor cu peste 3%, la cel mai redus nivel consemnat din octombrie.

Indicii bursieri globali, pe care prețurile petrolului au tendința să îi urmeze, au scăzut la rândul lor, investitorii fiind îngrijorați de extinderea crizei. Cererea pentru activele considerate sigure, cum ar fi yenul japonez și titlurile de Trezorerie americane, a crescut.

Numărul victimelor provocate de coronavirusul din China a depășit 80, iar guvernul chinez a prelungit vacanța pentru Anul Nou chinezesc până pe 2 februarie, încercând să țină oamenii cât mai mult acasă, pentru a preveni extinderea în continuare a virusului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
petrol
pret
china