Prețurile petrolului au scăzut cu 4%, iar cel al țițeiului Brent a coborât sub 100 de dolari pe baril

Prețurile petrolului au scăzut cu 4%, iar cel al țițeiului Brent a coborât sub 100 de dolari pe baril
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2022

Prețurile petrolului au scăzut luni cu aproximativ 4%, iar cel al țițeiului Brent a coborât sub 100 de dolari pe baril, din cauza temerilor că pandemia de Covid-19 va reduce cererea în China și a eliberărilor de petrol din rezervele strategice ale țărilor membre ale Agenției Internaționale pentru Energie (IEA), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cum afectează tensiunile internaționale piața de capital românească, cum pot fi atrași mai mulți investitori de retail pe piața de capital, cum se vede în 2022 apetitul emitenților față de bursă și multe alte teme vor fi explicate la Videoconferința Profit Piața de Capital.forum - Bursa în apropierea războiului, programată pentru 13 aprilie.

Videoconferința, organizată cu sprijinul Agista, Banca Transilvania, Bursa de Valori București, CreditAmanet, Depozitarul Central, Nordis Group și SIF Banat-Crișana, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV - DETALII AICI

Contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 4,35 dolari, sau cu 4,2%, la 98,43 dolari pe baril până la ora 17:46 GMT (20:46 ora României), în timp ce prețul țițeiului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a scăzut cu 3,75 dolari, sau cu 3,8%, la 94,51 dolari pe baril, cel mai redus nivel din 25 februarie, a doua zi după ce forțele ruse au invadat Ucraina, o acțiune pe care Moscova o numește ”operație militară specială”, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate

Prețul petrolului Brent a atins cel mai scăzut nivel din 16 martie.

Consumul de combustibil din China, cel mai mare importator de petrol din lume, a stagnat din cauza restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului la Shanghai, au declarat analiștii de la firma de consultanță Eurasia Group.

Shanghai, centrul financiar al Chinei, a început luni să reducă restricțiile în unele zone, în ciuda raportării unui record de peste 25.000 de noi infecții cu Covid-19.

”Chiar și atunci când restricțiile din Shanghai vor fi ridicate, politicile Chinei împotriva Covid-19 vor rămâne probabil un obstacol pentru cerere”, a spus Eurasia Group, menționând că reeestricțiile de la Shanghai au redus probabil consumul total de petrol al Chinei cu până la 1,3 milioane de barili pe zi (bpd).

Pentru a ajuta la compensarea deficitului de țiței rusesc după ce Moscova a fost lovită de sancțiuni, țările membre ale AIE, inclusiv Statele Unite, vor elibera 240 de milioane de barili de petrol în următoarele șase luni.

”Eliberarea de petrol din rezervele strategice ar trebui să atenueze raportul strâns dintre cerere și ofertă, în următoarele luni, reducând nevoia ca prețul petrolului să crească pentru a declanșa distrugerea cererii pe termen scurt”, a declarat analistul UBS Giovanni Staunovo.

Eliberarea de petrol din rezervele strategice de petrol este echivalentă cu 1,3 milioane de bpd în următoarele șase luni, suficient pentru a compensa deficitul de 1 milion bpd din livrările de petrol rusesc, au spus analiștii JP Morgan.

Adăugând presiune asupra prețurilor țițeiului, dolarul american a crerscut pentru a opta zi consecutivă față de un coș de alte valute. Un dolar mai puternic face petrolul mai scump pentru deținătorii altor valute.

Executivul Uniunii Europene (UE) elaborează propuneri pentru un embargo asupra petrolului rusesc, au declarat miniștrii de Externe din Irlanda, Lituania și Țările de Jos, deși nu a existat un acord de interzicere a țițeiului rusesc.

OPEC a spus UE că sancțiunile împotriva Rusiei ar putea crea unul dintre cele mai grave șocuri de aprovizionare cu petrol și că ar fi imposibil să se înlocuiască aceste volume. OPEC a semnalat că nu va pompa mai mult petrol.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret