Prețurile petrolului au scăzut cu 4% și au atins cele mai reduse niveluri din iulie

Prețurile petrolului au scăzut cu 4% și au atins cele mai reduse niveluri din iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2023

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu 4% și au atins cele mai reduse niveluri din iunie, deoarece o creștere peste așteptări a stocurilor de benzină din SUA a exacerbat îngrijorările legate de cererea de combustibil, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,81 dolari, sau cu 3,5%, până la 74,39 dolari pe baril, scrie News.ro.

Tranzacție - AmonRa Energy cumpără compania românească D&B South Trade CITEȘTE ȘI Tranzacție - AmonRa Energy cumpără compania românească D&B South Trade

Contractele futures pentru țițeiul american WTI au coborât cu 2,74 dolari, sau cu 3,8%, la 69,58 dolari pe baril.

”Are loc o distrugere a cererii pentru combustibili. Piața este mai concentrată pe cerere decât pe ofertă în acest moment”, a declarat Dennis Kissler, vicepreședinte senior de tranzacționare la BOK Financial.

Îngrijorările legate de sănătatea economică a Chinei au cântărit asupra prețurilor, la o zi după ce agenția de rating Moody's a redus perspectiva privind ratingul A1 al Chinei de la stabilă la negativă.

Stocurile de benzină din SUA au crescut cu 5,4 milioane de barili săptămâna trecută, a spus Energy Information Administration, cu mult față de creșterea de 1 milion de barili la care se așteptau analiștii.

Stocurile americane de țiței au scăzut cu 4,6 milioane de barili, depășind cu mult scăderea de 1,4 milioane de barili pe care o așteptau analiștii.

VIDEO Google a lansat mult așteptatul său model de inteligență artificială Gemini. Cea mai avansată versiune nu vine acum prin Bard CITEȘTE ȘI VIDEO Google a lansat mult așteptatul său model de inteligență artificială Gemini. Cea mai avansată versiune nu vine acum prin Bard

Cotația petrolului Brent a scăzut sub 75 de dolari pe baril pentru prima dată de la începutul lunii iulie. Țițeiul american a scăzut sub 70 de dolari pentru prima dată din iulie.

Marți, ambele benchmark-uri au închis la cel mai redus nivel din 6 iulie, fiind a patra sesiune consecutivă de pierderi.

OPEC+, Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliați precum Rusia, au convenit la sfârșitul săptămânii trecute cu privire la reduceri voluntare de producție de aproximativ 2,2 milioane de barili pe zi (bpd) pentru primul trimestru al anului 2024.

Săptămâna aceasta, oficialii saudiți și ruși au spus că reducerile ar putea fi extinse sau aprofundate dincolo de luna martie.

Miercuri, președintele rus Vladimir Putin a călătorit în Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită pentru a se întâlni cu președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohammed Bin Zayed Al Nahyan, și cu prințul moștenitor saudit Mohammed bin Salman. Petrolul și OPEC+ erau pe ordinea de zi a discuțiilor.

În SUA, o scădere a exporturilor a determinat creșterea deficitului comercial în octombrie, ceea ce ar putea frâna creșterea economică în trimestrul al patrulea.

”În mod clar, comercianții erau deja reticenți, iar acum petrolul a revenit la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni și se îndreaptă spre o a cincea zi de pierderi”, a spus analistul OANDA, Craig Erlam. Dolarul american a atins, de asemenea, un maxim al ultimelor două săptămâni, ceea ce presează cererea, făcând petrolul mai scump pentru deținătorii altor valute.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret