OMV Petrom și Monsson reconvertesc mineri de la Complexul Energetic Oltenia în instalatori de panouri fotovoltaice

OMV Petrom și Monsson reconvertesc mineri de la Complexul Energetic Oltenia în instalatori de panouri fotovoltaice
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 dec 2023

RenewAcad, Academia de Consiliere și Pregătire Profesională pentru Surse Regenerabile de Energie pusă pe picioare de Wind Power Energy din grupul de dezvoltare de proiecte de energie verde Monsson, și OMV Petrom, cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, înființează un centru de pregătire la Târgu Jiu, în județul Gorj, cu scopul de a susține reconversia profesională a tehnicienilor din minerit de la compania de stat Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de electricitate pe bază de cărbune din România.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

A demarat deja primul curs din cadrul proiectului RenewAcad - Târgu Jiu, prin care 100 persoane din minerit vor obține specializarea de instalator pentru sisteme fotovoltaice solare.

Elon Musk vrea să strângă 1 miliard dolari, finanțare pentru startup-ul său de inteligență artificială, xAI, care dezvoltă rivalul ChatGPT și Google Bard CITEȘTE ȘI Elon Musk vrea să strângă 1 miliard dolari, finanțare pentru startup-ul său de inteligență artificială, xAI, care dezvoltă rivalul ChatGPT și Google Bard

Proiectul este finanțat de către OMV Petrom, fiind implementat și cu sprijinul Fundației Șanse Egale și al RESS – Renewable Energy School of Skills, cea mai mare rețea de centre de pregătire pentru surse regenerabile din România.

„Tranziția către economia verde nu poate fi realizată fără specialiști care să stăpânească cele mai noi tehnologii în domeniu. Prin strategia noastră pentru anul 2030, vom investi aproximativ 3,7 miliarde de euro pentru a asigura energie mai curată, pentru o viață mai bună. Suntem în curs de a dezvolta o capacitate instalată de fotovoltaice de peste 1 GW, reprezentând peste 10% din capacitatea solară estimată a României. Prin colaborarea cu CE Oltenia, vom construi parcuri fotovoltaice cu o capacitate totală de aproximativ 450 MW. Contribuim astfel la reducerea emisiilor și la crearea unei noi industrii, mai sustenabile, în Oltenia.” a declarat Ionuț-Cristian Ciubotaru, Vice-President, Business Development, Downstream Gas&Power în cadrul OMV Petrom.

DOCUMENT Măsuri avansate contra accidente auto - Amenzi aspre pentru cei care consumă alcool sau droguri la volan, sistem automat de camere video (fixe si mobile), inclusiv în zonele urbane, nou sistem de obținere a permisului auto CITEȘTE ȘI DOCUMENT Măsuri avansate contra accidente auto - Amenzi aspre pentru cei care consumă alcool sau droguri la volan, sistem automat de camere video (fixe si mobile), inclusiv în zonele urbane, nou sistem de obținere a permisului auto

Inițiativa de reconversie profesională a minerilor către zona regenerabilelor, derulată de RenewAcad, va continua și 2024, cu încă 100 de persoane, precizează sursa citată.

„RenewAcad este un proiect pe termen lung, implementat în mai multe faze, prima dintre ele fiind cea prezentată azi, care reprezintă o punte înspre educarea și formarea profesională în domeniul surselor regenerabile de energie a unui număr de peste 100 de angajați ai CE Oltenia. Programe ca acesta ne dau siguranța că România este pregătită pentru tranziția către un viitor mai verde”, a spus, la rândul său, Sebastian-Petre Enache, director al RESS - Renewable Energy School of Skills.

VIDEO&FOTO Ciolacu s-a întâlnit, în SUA, cu Google. Discuții pentru un centru de date CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Ciolacu s-a întâlnit, în SUA, cu Google. Discuții pentru un centru de date

Din anul 2019 și până în prezent, RenewAcad a fost implicat în introducerea de noi Standarde Ocupaționale și de Meserii și în pregătirea a peste 10.000 de profesioniști pentru tranziția energetică.

Majorarea nivelului de ambiție al țintelor UE de decarbonare a sectorului energetic, care face necesară înmulțirea și accelerarea proiectelor de construire de unități de producție de energie regenerabilă, face ca România să aibă nevoie, până la finalul deceniului, de 20.000 de locuri noi de muncă în sectorul operării de parcuri eoliene și fotovoltaice, potrivit Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA) și Asociației Industriei Fotovoltaice din România (RPIA).

viewscnt
Afla mai multe despre
mineri reconversie profesională
mineri reconversie energie regenerabilă
monsson group
omv petrom
renewacad