Prețurile petrolului au scăzut cu circa 3%, din cauza temerilor de recesiune ale investitorilor

Prețurile petrolului au scăzut cu circa 3%, din cauza temerilor de recesiune ale investitorilor
scris 23 iun 2022

Prețurile petrolului au scăzut miercuri cu circa 3%, din cauza temerilor investitorilor că majorările de dobânzi ale Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite ar putea împinge economia americană în recesiune, transmite Reuters.

Prețul petrolului Brent a scăzut cu2.95, sau cu 2.6%, la 111,70 dolari pe baril, la ora 16:43 GMT (19:43 ora României), iar în timpul tranzacțiilor a coborât până la 107,03 dolari pe baril, cel mai redus nivel atins din 19 mai, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Plafonarea prețurilor la carburanți nu este neapărat răspunsul. Investitorii vor încerca să țină cu dinții de Bitcoin

Cotația petrolului U.S. West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 3,15 dolari, sau cu 2,9%, la 106,37 dolari pe baril, după un minim al ședinței de 101,53 dolari pe baril, cel mai redus nivel consemnat din 11 mai.

Investitorii au analizat miercuri modul în care majorările de dobânzi menite să tempereze inflația ar putea opri redresarea economică.

Declinul prețurilor petrolului s-a atenuat totuți după ce președintele Fed, Jerome Powell, s-a angajat pentru o ”concentrare extinsă” pentru a reduce inflația și a reiterat că ritmul înăspririi politicii monetare va depinde de perspectivele economice.

”Powell a părut să schimbe atmosfera din piață prin încrederea exprimată în privința economiei”, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret