Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2%, pe fondul aprecierii dolarului și creșterii dobânzilor

Prețurile petrolului au scăzut cu peste 2%, pe fondul aprecierii dolarului și creșterii dobânzilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 dec 2022

Prețurile petrolului au încheiat tranzacțiile de joi în declin cu aproximativ 2%, deoarece traderii au fost îngrijorați de perspectivele cererii de combustibil din cauza creșterii dolarului și a majorărilor de dobânzii ale băncilor centrale la nivel global, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce au crescut timp de trei zile consecutiv, contractele futures pentru petrolul Brent au scăzut cu 1,49 dolari, sau cu 1,8%, până la 81,21 dolari pe baril, în timp ce prețul țițeiului american West Texas Intermediate (WTI) a scăzut cu 1,17 dolari, sau cu 1,5%, până la 76,11 dolari pe baril, scrie News.ro.

Efectul interzicerii importurilor de petrol rusesc de către Uniunea Europeană asupra livrărilor CITEȘTE ȘI Efectul interzicerii importurilor de petrol rusesc de către Uniunea Europeană asupra livrărilor

”Prețurile țițeiului au scăzut pe măsură ce... riscurile de recesiune globală au crescut după ce o serie de bănci centrale au oferit o nouă rundă puternică de înăsprire a politicilor monetare, a explicat firma de date si analize OANDA.

Președintele Rezervei Federale americane, Jerome Powell, a declarat miercuri că banca centrală a SUA va crește în continuare ratele dobânzilor, anul viitor, chiar dacă economia va  aluneca către o posibilă recesiune.

Joi, Banca Angliei și Banca Centrală Europeană au majorat ratele dobânzilor pentru a lupta cu inflația.

Indicii bursieri americani au scăzut puternic, joi, deoarece afirmațiile Rezervei Federale referitoare la înăsprirea prelungită a politicii monetare au înăbușit speranța că ciclul de creștere a ratelor dobânzilor se va încheia în curând. Piața a fost influențată negativ și de datele privind scăderea vânzărilor cu amănuntul din SUA.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret