Prețurile petrolului au scăzut la minimul ultimelor șase săptămâni

Prețurile petrolului au scăzut la minimul ultimelor șase săptămâni
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2021

Prețurile petrolului au scăzut la minimul ultimelor șase săptămâni, continuând evoluția descendentă din ultimele zile, după ce OPEC și Agenția Internațională pentru Energie (AIE) au avertizat cu privire la iminența unei oferte excesive, pe măsură ce numărul mai mare al cazurilor de Covid-19 în Europa amplifică riscurile pentru redresarea cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Piața ignorat o scădere neașteptată a stocurilor de țiței din SUA, deoarece comercianții încep să se aștepte ca oferta să crească în curând, în timp ce administrația Biden încearcă să intervină mai agresiv pentru a reduce costurile carburanților, scrie News.ro.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 1,36 dolari, sau 1,7%, la 81,05 dolari pe baril.

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, au scăzut cu 2,40 dolari, sau 2,4%, la 78,36 dolari pe baril.

AIE și Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol au declarat săptămâna aceasta că oferta ar putea crește în următoarele luni, OPEC și aliații săi - cunoscuți ca OPEC+ - încercând să mențină o creștere constantă a producției.

Alte națiuni, inclusiv Statele Unite, au cerut ca OPEC+ să mărească mai rapid producția.

Marți, secretarul general al OPEC, Mohammad Barkindo, a declarat că grupul vede semne ale unui surplus de aprovizionare cu petrol de luna viitoare, adăugând că membrii și aliații săi vor trebui să fie ”foarte, foarte precauți”.

Noile valuri de cazuri de Covid-19 în Europa au determinat unele guverne să reimpună restricții, inclusiv Austria, care a ordonat carantinarea persoanelor nevaccinate.

Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile CITEȘTE ȘI Cele mai comune înșelătorii la care sunt expuse companiile

”Până acum impactul a fost neglijabil. ..Există riscul ca situația să escaladeze și ca nivelurile de mobilitate să fie grav subminate în următoarele luni”, a spus Stephen Brennock, analist la firma de brokeraj PVM.

AIE a declarat că producția de petrol din SUA ar urma să crească din nou în 2022, creșterea reprezentând aproximativ 60% din prognoza sa privind un avans al ofertei din afara OPEC de 1,9 milioane de barili pe zi (bpd).

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret