Prețurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari și au înregistrat pierderi săptămânale

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari și au înregistrat pierderi săptămânale
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2023

Prețurile petrolului au scăzut vineri cu peste 2 dolari și au înregistrat pierderi săptămânale, pe măsură ce preocupările legate de aprovizionare cauzate de tensiunile din Orientul Mijlociu s-au diminuat, în timp ce datele privind locurile de muncă au mărit așteptările că Rezerva Federală a SUA ar putea să nu mai crească ratele dobânzilor în cea mai mare economie consumatoare de petrol, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele futures pentru țițeiul Brent au scăzut cu 2,03 dolari, sau cu 2,4%, la 83,82 dolari pe baril, informează News.ro.

Contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au scăzut cu 2,21 dolari, sau cu 2,7%, la 80,26 dolari pe baril.

TABEL Carburanți mai ieftini cu 7 bani/l într-o treime din stațiile Petrom în weekend CITEȘTE ȘI TABEL Carburanți mai ieftini cu 7 bani/l într-o treime din stațiile Petrom în weekend

Ambele benchmark-uri au consemnat pierderi săptămânale de peste 6%.

Liderul Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah, vorbind pentru prima dată de la izbucnirea războiului Israel-Hamas, a avertizat vineri că un conflict mai larg în Orientul Mijlociu este posibil, dar nu s-a angajat să deschidă un alt front la granița Israelului cu Libanul.

”Piața suportă acest conflict, deoarece nu pare a fi nici un eveniment semnificativ de întrerupere a cererii sau a ofertei”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

Între timp, creșterea locurilor de muncă în SUA a încetinit peste așteptări în octombrie, au arătat datele oficiale, în timp ce inflația salarială s-a redus, indicând o relaxare a condițiilor de pe piața muncii.

Datele au întărit opinia conform căreia Rezerva Federală a SUA nu trebuie să crească în continuare ratele dobânzilor.

Fed a menținut ratele dobânzilor stabile în această săptămână, în timp ce Banca Angliei a menținut dobânzile la un vârf al ultimilor 15 ani, susținând prețurile petrolului, pe măsură ce apetitul pentru risc a revenit pe piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret
brent
wti