Prețurile petrolului au urcat aproape de maximul ultimelui luni, ca urmare a scăderii stocurilor mondiale

Prețurile petrolului au urcat aproape de maximul ultimelui luni, ca urmare a scăderii stocurilor mondiale
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 apr 2017

Prețurile petrolului au urcat miercuri aproape de cel mai ridicat nivel din ultima lună, ca urmare a semnelor de scădere a stocurilor mondiale și a îngrijorării legate de probleme la o exploatare britanică din Marea Nordului a cărei producție este luată în considerare la stabilirea prețului de referință al țițeiului Brent, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La bursa de mărfuri de la New York, cotația petrolului cu livrare în luna mai este în urcare cu 0,6%, la 51,34 dolari pe baril, scrie News.ro.

Prețul petrolului Brent, de referință la Londra, cu livrare în iunie, este în creștere cu 0,5%, la 54,44 dolari pe baril.

În ambele cazuri, cotațiile au atins cel mai ridicat nivel după 8 martie.

Deloitte: România a majorat impozitarea sectorului de petrol și gaze, contrar trend-ului din majoritatea statelor europene CITEȘTE ȘI Deloitte: România a majorat impozitarea sectorului de petrol și gaze, contrar trend-ului din majoritatea statelor europene

”Motivul imediat pentru această evoluție este oprirea neașteptată a producției în Marea Nordului”, a spus Sukrit Vijayakar, directorul firmei de consultanță în energie Trifecta.

Exploatarea britanică Buzzard din Marea Nordului are o producție zilnică de 180.000 de barili de petrol pe zi.

Potrivit traderilor, un alt motiv al creșterii prețurilor petrolului este scăderea ofertei, datorită reducerii livrărilor de către OPEC.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret petrol
brent