Prețurile petrolului au urcat la noi maxime multianuale, din cauza ofertei limitate și a cererii mari

Prețurile petrolului au urcat la noi maxime multianuale, din cauza ofertei limitate și a cererii mari
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2021

Prețurile petrolului au urcat luni la noi maxime multianuale, din cauza ofertei limitate la nivel global și a cererii mari din Statele Unite și alte regiuni ale lumii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cotația petrolului Brent a atins un maxim al ședinței de 86,70 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din octombrie 2018, scrie News.ro.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI) a urcat pe parcursul ședinței până la 85,41 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din octombrie 2014.

Ambii indici au avansat cu aproximativ 20% de la începutul lunii septembrie. Petrolul WTI ste în creștere de nouă săptămâni, iar petrolul Brent de șapte.

”Criza energetică globală continuă să își arate dinții, iar prețurile petrolului își continuă cursa ascendentă în această săptămână, traderii anticipând că cererea de carburanși va continua să crească, ceea ce, în contextul ofertei limitate, golește rezervele globale”, a declarat Louise Dickson, analist senior pentru piețele petrolului la firma Rystad Energy.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

Goldman Sachs anticipează că cererea de petrol la nivel mondial ar putea urca prețul petrolului Brent peste nivelul estimării sale de 90 de dolari pe baril pentru sfârșitul anului. Banca estimează că reorientarea cererii de la gaze naturale la petrol ar putea contribui la o cerere de țiței de cel puțin 1 milion de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret