Profitul Conpet a scăzut cu 14%, avansul cheltuielilor anulând majorarea tarifelor

Profitul Conpet a scăzut cu 14%, avansul cheltuielilor anulând majorarea tarifelor
scris 13 aug 2021

Profitul net al companiei de stat Conpet Ploiești, operatorul concesionar al sistemului național de conducte de transport al țițeiului și produselor petroliere, a scăzut cu 14% în primul semestru din 2021, comparativ cu perioada similară a anului trecut, la 27,32 milioane lei.

Veniturile din exploatare ale Conpet au avansat cu 4,2%, la 229,66 milioane lei, grație tarifelor reglementate de transport mai mari, care au compensat scăderea cu 3,5% a cantităților transportate.

VIDEO VIRAL Un atlet jamaican s-a rătăcit prin Tokyo și a cerșit. Apoi a cucerit aurul olimpic CITEȘTE ȘI VIDEO VIRAL Un atlet jamaican s-a rătăcit prin Tokyo și a cerșit. Apoi a cucerit aurul olimpic

"În primele 6 luni din 2021 cheltuielile de exploatare au fost în sumă de 198,954 milioane lei, înregistrând o creștere cu 6,3% (11,860 milioane lei) față de cele înregistrate în prima jumătate a anului 2020, în principal datorită creșterii cheltuielilor cu personalul, a cheltuielilor aferente cotei de modernizare, a ajustărilor privind imobilizările și a cheltuielilor cu transportul pe calea ferată", se arată în raportul semestrial pe 2021 al Conpet.

Serviciile prestate pentru OMV Petrom au o pondere de peste 81% în totalul veniturilor din transport ale societății.

Polonia a supărat SUA. Americanii se gândesc să mute trupe staționate în Polonia spre România CITEȘTE ȘI Polonia a supărat SUA. Americanii se gândesc să mute trupe staționate în Polonia spre România

În primele 6 luni, Conpet a realizat investiții de 25,9 milioane lei, ceea ce înseamnă un grad de realizare de circa 70% în raport cu programul asumat.

Cel mai mare acționar al Conpet este Ministerul Energiei, cu o deținere de 58,71% din capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
profit conpet ploiesti
tarife transport conpet
importuri titei