Profitul grupului BP a scăzut cu 70% în trimestrul 2, din cauza prețurilor mai mici ale combustibililor fosili

Profitul grupului BP a scăzut cu 70% în trimestrul 2, din cauza prețurilor mai mici ale combustibililor fosili
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 aug 2023

Grupul britanic BP a raportat o scădere de aproape 70% a profitului în trimestrul al doilea, față de aceeași perioadă a anului trecut, din cauza prețurilor mai mici ale combustibililor fosili, urmând tendința observată în industria energetică, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania britanică în domeniul energiei a înregistrat un profit de bază al costului de înlocuire, folosit ca echivalent al profitului net, de 2,6 miliarde de dolari, scrie News.ro.

Canada revine la energia nucleară după o pauză de 30 de ani CITEȘTE ȘI Canada revine la energia nucleară după o pauză de 30 de ani

Analiștii se așteptau ca BP sa raporteze un profit de 3,5 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, conform estimarilor colectate de firma Refinitiv.

Rezultatul din trimestrul 2 s-a comparat cu un profit de 4,96 miliarde de dolari înregistrat în primele trei luni ale anului și cu cele 8,5 miliarde de dolari înregistrate în trimestrul doi din 2022.

BP a spus că profiturile reflectă marje de rafinare realizate semnificativ mai mici, un nivel mai ridicat al activității de redresare și întreținere și un rezultat slab la tranzacționarea petrolului.

Cu toate acestea, gigantul energetic și-a majorat dividendul cu 10%, până la 7,27 cenți per acțiune ordinară, pentru trimestrul al doilea.

BP a mai spus că va răscumpăra 1,5 miliarde de dolari din acțiunile sale în următoarele trei luni.

Rivalul britanic Shell și grupul petrolier francez TotalEnergies au raportat joia trecută o scădere abruptă a profitului din al doilea trimestru, în timp ce profitul companiei americane Exxon Mobil în trimestrul al doilea a scăzut cu 56% față de intervalul similar de anul trecut.

Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru încercarea de a anula alegerile din 2020 CITEȘTE ȘI Donald Trump a fost pus sub acuzare pentru încercarea de a anula alegerile din 2020

Cele mai mari cinci companii petroliere din Occident au obținut profituri combinate de aproape 200 de miliarde de dolari în 2022, pe măsură ce prețurile petrolului și gazelor au crescut în urma invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

La rândul său, BP a raportat un profit anual record de 27,7 miliarde de dolari pentru întregul an 2022.

Cu toate acestea, prețurile petrolului și gazelor au fost sub presiune în prima jumătate a acestui an, deoarece problemele economice globale au depășit fundamentele cererii și ofertei.

viewscnt
Afla mai multe despre
bp
petrol
pret