Radioactivitate depășită pe amplasamentul fostei rafinării Astra. Zona a fost izolată

Radioactivitate depășită pe amplasamentul fostei rafinării Astra. Zona a fost izolată
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2021

Nivelul de radioactivitate a fost depășit pe amplasamentul fostei rafinării Astra din municipiul Ploiești, zona fiind izolată vineri pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Conform sursei citate, un echipaj de la USISU Ciolpani, împreună cu o autospecială de primă intervenție și comandă din cadrul ISU Prahova, s-a deplasat pe amplasamentul Rafinăriei Astra în urma unei solicitări ca urmare a prezenței unei surse radioactive provenite de la o antena tip paratrăsnet, scrie Agerpres.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

În urma măsurătorilor executate s-a constatat că limita de radioactivitate a fost depășită, motiv pentru care sursa a fost izolată pe o suprafață de aproximativ 80 mp.

Se execută în continuare alte măsurători. ''Până acum a fost indicată prezența a 3.700 cps - cobalt'', a precizat sursa citată.

Nu este pericol pentru populație având în vedere că nu sunt locuințe în apropiere. Totodată, s-a făcut solicitare pentru autoritatea competentă în astfel de situații, respectiv Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, în sensul recuperării sursei, precizează ISU. 

viewscnt
Afla mai multe despre
radioactivitate
rafinaria astra