Reactorul 1 al centralei nucleare Cernavodă a fost reconectat la Sistemul Energetic Național

Reactorul 1 al centralei nucleare Cernavodă a fost reconectat la Sistemul Energetic Național
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2021

Nuclearelectrica, compania care operează centrala nucleară din Cernavodă, anunță că reactorul 1, oprit în mod controlat în noaptea de 22 spre 23 ianuarie, a fost reconectat la Sistemul Energetic Național (SEN).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nuclearelectrica anunță că Unitatea 1 CNE Cernavodă a fost reconectată la Sistemul Energetic Național", informează compania.

Unitatea 1 a CNE Cernavodă a fost oprită controlat în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2021 în vederea efectuării unor lucrări de reparație la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1.

Valoarea ”cenzurată” a contractului UE-AstraZeneca de achiziție de vaccin împotriva covid-19, dezvăluită printr-o eroare CITEȘTE ȘI Valoarea ”cenzurată” a contractului UE-AstraZeneca de achiziție de vaccin împotriva covid-19, dezvăluită printr-o eroare

"Lucrările de reparație au fost realizate cu respectarea procedurilor de lucru specifice în astfel de situații. Oprirea controlată a Unității 1 și lucrările de reparație nu au avut impact asupra securității nucleare, personalului, populației sau mediului înconjurător", precizează compania.

Cele două unități de la Cernavodă asigură aproape 20% din producția totală de electricitate a țării.

Compania a realizat în primele nouă luni din 2020 un profit net de 477,68 milioane lei, în creștere cu 14,8% față de perioada similară a anului 2019, în timp ce veniturile din exploatare au scăzut cu 1,8%, la 1,77 miliarde lei.

Producția brută de energie electrică a celor două unități operaționale ale centralei nucleare din Cernavodă a fost de 8,35 milioane MWh în perioada 1 ianuarie –30 septembrie 2020 (din care 2,38 milioane MWh în trimestrul III 2020); din această producție brută, consumul propriu tehnologic al Unităților în timpul funcționării, precum și în timpul opririlor asigurat din producție proprie a fost de 670.000 MWh în perioada 1 ianuarie –30 septembrie 2020 (din care 205.000 MWh în trimestrul III 2020).

viewscnt
Afla mai multe despre
deconectare reactor cernavoda
reconectare reactor cernavoda
centrala nucleara cernavoda
mentenanta reparatii defectiune reactor cernavoda