Restructurare la Complexul Energetic Oltenia, cu concedieri și modificarea contractului colectiv de muncă

Restructurare la Complexul Energetic Oltenia, cu concedieri și modificarea contractului colectiv de muncă
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 20 apr 2016

Acționarii Complexului Energetic Oltenia, controlat de statul român prin Ministerul Energiei, cu peste 77% din acțiuni, vor lua în discuție, într-o ședință AGA convocată pe 20 mai, restructurarea, reorganizarea și eficientizarea companiei, inclusiv cu disponibilizări de personal, precum și modificarea contractului colectiv de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, AGA CE Oltenia din 20 mai are pe ordinea de zi un plan pe 4 ani, pentru perioada 2016-2020, de restructurare, reorganizare și eficientizare a companiei, precum și un plan de disponibilizare de personal pentru același interval.

În plus, acționarii sunt chemați să voteze mandatarea directoratului complexului în vederea negocierii unor clauze din contractul colectiv de muncă al societății, în vigoare pe perioada 2015-2017. Alături de Ministerul Energiei, celălalt acționar semnificativ al CE Oltenia este Fondul Proprietatea, care deține 21,5% din acțiunile companiei.

Guvernul nu contestă decizia Curții privind mașinile parcate neregulamentar din sectorul 1 al Capitalei CITEȘTE ȘI Guvernul nu contestă decizia Curții privind mașinile parcate neregulamentar din sectorul 1 al Capitalei

În AGA se vor mai discuta raportul pe 2015 al Consiliului de Supraveghere al societății și situațiile financiare, inclusiv acoperirea pierderilor contabile înregistrate anul trecut, precum și raportul cu privire la remunerațiile și alte beneficii acordate administratorilor și directorilor companiei în 2015.

Pe ordinea de zi mai figurează aprobarea demarării unui proces civil în instanță împotriva a trei directori ai fostului Complex Energetic Turceni, pentru prejudicierea companiei cu peste 800.000 lei, într-un dosar în care fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu a fost achitat definitiv anul trecut și despre care Profit.ro a mai scris aici.

Se va mai lua în discuție demararea unei proceduri de achiziție de benzi transportatoare din cauciuc pentru divizia minieră și cea de energie a CE Oltenia, fiind avută în vedere încheierea unui acord-cadru pe 2 ani cu mai mulți potențiali furnizori, cu o valoare maximă estimată la peste 41 milioane lei.

Guvernul lasă timp taximetriștilor să se autorizeze la Otopeni, dar este atent la securitate: Bombele din Bruxelles au venit cu taxiul! CITEȘTE ȘI Guvernul lasă timp taximetriștilor să se autorizeze la Otopeni, dar este atent la securitate: Bombele din Bruxelles au venit cu taxiul!

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, s-a deplasat, miercuri, la sediul CE Oltenia de la Târgu Jiu, pentru o discuție cu conducerea companiei. "Am venit la CEO pentru a face lucrurile să se întâmple, să fie agreat cu partenerii sociali un plan de eficientizare a companiei, absolut necesar, să fie clarificate negocierile care ar putea aduce investiții de sute de milioane de euro în Gorj și ar crea o piață de desfacere pentru câteva milioane de tone de carbune de la CEO. Nu în ultimul rând, să clarificam planurile de modernizare a grupurilor energetice. CEO își va face propria analiză cu privire la cauzele care au dus la neîndeplinirea acestor sarcini și va lua măsuri de remediere, inclusiv prin înlăturarea celor care nu își îndeplinesc atribuțiile la nivelul așteptărilor", a scris ministrul miercuri dimineață, pe contul său de Facebook.

După câteva ore, pe aceeași rețea de socializare, ministrul Energiei a comunicat că știe că "nu e ușor să conduci Complexul Energetic Oltenia în acest moment", dar că cere directoratului Complexului "de zece ori mai mult decât până acum, pentru că se poate și e nevoie".

"Complexul Energetic este o companie în care am încredere și care e la începutul unui drum lung la finalul căruia așteptăm cu toții, Ministerul Energiei, directoratul companiei și partenerii sociali, nu doar eficientizarea companiei, ci transformarea ei într-un pivot important al sistemului energetic național". Mesajul a fost însoțit de o fotografie din timpul întâlnirii de la sediul CE Oltenia.

Explicații Finanțe: Taxele locale pentru firmele de apartament se pot stabili și în funcție de contractul de spațiu, nu doar de cadastru CITEȘTE ȘI Explicații Finanțe: Taxele locale pentru firmele de apartament se pot stabili și în funcție de contractul de spațiu, nu doar de cadastru

Complexul Energetic Oltenia a anunțat, duminică, că a trecut pe profit în primul trimestru al acestui an, cu un rezultat net pozitiv de 144,2 milioane lei, față de pierderea de peste 20 milioane lei din același trimestru din 2015. În aceeași zi, Ministerul Energiei, acționarul principal al societății, a avertizat conducerea Complexului că implicarea companiei "în orice joc cu tentă politică este de rău augur pentru siguranța locurilor de muncă" de la CE Oltenia.

CE Oltenia a avut anul trecut pierderi de 895 de milioane de lei, cu 30% mai mari față de cele consemnate în 2014, de 693 milioane lei.

Conducerea companiei de stat a decis, la mijlocul lunii martie, reducerea sau întreruperea activității în fiecare dintre sucursalele/subunitățile acesteia, atât în sectorul energetic, cât și în sectorul minier până în luna iunie inclusiv, motiv pentru care 670 de angajați de la cele două sucursale din Craiova - SE Craiova II și SE Ișalnița - vor intra în șomaj, din cauza cererii scăzute de energie pe bază de cărbune. 

viewscnt
Afla mai multe despre
complexul energetic oltenia
ce oltenia
minerit
mine carbune
mineri
restructurare minerit
disponibilizari mineri
ministerul energiei
energie pe baza de carbune
termocentrale pe carbune