Rețele Electrice Muntenia al grecilor de la PPC începe extinderea și modernizarea distribuției de energie din Ilfov, co-finanțată cu bani UE nerambursabili

Rețele Electrice Muntenia al grecilor de la PPC începe extinderea și modernizarea distribuției de energie din Ilfov, co-finanțată cu bani UE nerambursabili
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 31 mai 2024

Operatorul concesionar de distribuție a energiei electrice Rețele Electrice Muntenia, preluat anul trecut de compania energetică greacă PPC de la grupul italian Enel, demarează un proiect de extindere și modernizare a rețelei de distribuție din județul Ilfov, cofinanțat nerambursabil cu bani UE din Fondul de Modernizare, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Compania a lansat o licitație de contractare a lucrărilor necesare pentru proiectul ″Creșterea siguranței în alimentarea cu energie electrică a localității Balotești, prin modernizarea liniilor MT, LEA 20kV Balotești, Radio Săftica, Săftica, Măgura, Ghermănești, Muntenia 1, Muntenia 2, Ana Aslan și injecții noi, Județul Ilfov″.

În premieră, Microsoft intră pe pierdere în România CITEȘTE ȘI În premieră, Microsoft intră pe pierdere în România

Valoarea totală a contractului este estimată la circa 162,3 milioane lei plus TVA (peste 193 milioane lei cu tot cu taxă), din care 131,8 milioane lei va fi finanțarea nerambursabilă din Fondul de Modernizare.

Proiectul vizează îmbunătățirea alimentării cu energie a consumatorilor casnici și noncasnici din localitățile ilfovene Balotești, Snagov, Periș, Corbeanca și Otopeni. Amplasamentul obiectivului de investiții se află pe aproape toată raza UAT-ului Balotești și pe anumite porțiuni din Snagov, Periș, Corbeanca si Otopeni, în intravilanul și extravilanul localităților, pe domeniul public, de-a lungul căilor de circulație rutieră.

FOTO Lockheed Martin și Aerostar Bacău au deschis primul centru de mentenanță din Europa pentru elicoptere S-70 Black Hawk CITEȘTE ȘI FOTO Lockheed Martin și Aerostar Bacău au deschis primul centru de mentenanță din Europa pentru elicoptere S-70 Black Hawk

Potrivit documentației de atribuire, necesitatea investiției este justificată de: a) performanțe slabe, în raport cu cererea de consum și standardele de calitate actuale; b) slaba mentenabilitate, din cauza tehnologiilor învechite, care nu mai pot fi susținute în exploatare, în etapa actuală, și din cauza accesului greu la instalații (terenuri în folosință agricolă, terenuri private etc); c) costurile crescute de exploatare și întreținere, din cauza defectărilor frecvente și tehnologiilor învechite; d) imposibilitatea de creștere a gradului de inteligență a rețelei și a inserării de elemente de control și supraveghere de la distanță în rețeaua actuală; e) creșterea continuă a necesității de energie livrată și nivelul tot mai ridicat de calitate necesar a fi furnizat consumatorilor.

Durata de realizare estimată a investiției este de 44 luni.

Planul lui Dines, revenit ca CEO - Cum va repune pe picioare UiPath CITEȘTE ȘI Planul lui Dines, revenit ca CEO - Cum va repune pe picioare UiPath

Efortul de modernizare și extindere a capacității rețelei de distribuție vizează, în principal:

a) Liniile de medie tensiune 20 kV Balotești, Radio Săftica, Săftica, Măgura, Ghermanesti, Muntenia 1, Muntenia 2 și Ana Aslan, care trebuie modernizate, extinse ca și capacitate și reconfigurate.

b) Descărcarea LE 20 kV Săftica, Măgura si Ana Aslan printr-o injecție în rețeaua de medie tensiune, injecție ce se va realiza în PC 3 (PC 25 proiectat pe prezentul proiect) cu sursa de tensiune din stația 110/20 kV Tâncăbesti. Această injecție va prelua consumatorii industiali din zona intersecției DN 1 cu DJ 101 (Therme Bucuresti Nord, Farmexim, DN 1 Value Center, Hornbach, Lidl, Mega Image s.a.).

c) Descărcarea LE 20 kV Ghermanesti printr-o injecție în rețeaua de medie tensiune, injecție ce se va realiza in zona PTA 7222 (PTAB 7222 proiectat pe prezentul proiect), cu sursa de tensiune din stația 110/20 kV Tâncăbesti.

d) PT-urile (20 kV / 0,4 kV) alimentate din acestea, care trebuie modernizate, reconfigurate și extinse ca și capacitate.

e) PT-urile alimentate din LE 20 kV Balotești, Radio Săftica, Săftica, Măgura, Ghermanesti, Muntenia 1, Muntenia 2 si Ana Aslan, care vor fi subiectul integrării în SCADA/ADMS, prin diverse dispozitive de acționare la distanță sau de monitorizare.

f) Introducerea supravegherii video la obiective (PT-uri).

g) Introducerea de măsuri pentru digitalizarea și creșterea capacității de transmisiune a datelor de la elementele de rețea inteligente, către sistemul de telecontrol (prin trecerea în viitor la comunicații prin fibră optică, mai securizate și de capacitate mai mare).

viewscnt
Afla mai multe despre
rețele electrice muntenia
ppc enel
rețea distribuție energie ilfov
întărire modernizare extindere rețele distribuție energie
fondul de modernizare investiții energie