România livrează Ucrainei curent electric, în urma avariilor din sistemul energetic vecin provocate de bombardamentele ruse

România livrează Ucrainei curent electric, în urma avariilor din sistemul energetic vecin provocate de bombardamentele ruse
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2024

La cererea Ucrainei, România, alături de Polonia și Slovacia, furniza duminică energie electrică de urgență, iar acest lucru s-a întâmplat și sâmbătă, relatează presa ucraineană, citată de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Sâmbătă, necesarul consumatorilor ucraineni a fost acoperit din producția proprie, importuri comerciale și asistență de urgență din partea rețelelor electrice din Polonia, România și Slovacia, a transmis Ministerul Energiei de la Kiev, scrie Ukrainskaia Pravda. Volumul total al livrărilor de urgență a fost mai mic de 3% din consumul zilnic de energie electrică, se arată într-un comunicat.

Rata inflației în Ungaria a crescut din nou, după 14 luni de scădere. Prețurile la zahăr, servicii, produse farmaceutice și carburanți au crescut cel mai mult CITEȘTE ȘI Rata inflației în Ungaria a crescut din nou, după 14 luni de scădere. Prețurile la zahăr, servicii, produse farmaceutice și carburanți au crescut cel mai mult

La cererea Ucrainei, duminică, 12 mai, a fost deja furnizată energie electrică de urgență din Polonia, România și Slovacia.

Tot duminică, la cererea Poloniei, Ucraina va furniza asistență de urgență pentru a primi surplusul de electricitate din rețeaua electrică a acestei țări.

Joe Biden va anunța marți noi tarife pentru China, care vizează vehiculele electrice, energia solară și echipamentele medicale CITEȘTE ȘI Joe Biden va anunța marți noi tarife pentru China, care vizează vehiculele electrice, energia solară și echipamentele medicale

Având în vedere pagubele semnificative suferite de rețeaua electrică ucraineană în urma bombardamentelor rusești, Ministerul Energiei din Ucraina îi îndeamnă pe consumatori să reducă folosirea aparatelor cu consum mare de energie în orele de vârf (în special seara, între orele 17:00 și 22:00).

De asemenea, industria este îndemnată să își revizuiască procesele de producție pentru a reduce sarcina asupra rețelei electrice și să utilizeze importurile cât mai mult posibil pentru a se asigura că sunt evitate întreruperile și că rețeaua este mai rezistentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
război rusia ucraina
atacuri rusia sistem energetic ucraina
românia ajutor de avarie energie ucraina