România vrea să construiască o nouă linie de înaltă tensiune pentru a gestiona afluxul de energie verde

România vrea să construiască o nouă linie de înaltă tensiune pentru a gestiona afluxul de energie verde
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2023

România se grăbește să construiască o nouă linie de înaltă tensiune pentru a transporta energie electrică de-a lungul țării și până în Ungaria, în condițiile în care mizează pe dublarea producției de energie din surse regenerabile și să devină un furnizor regional de electricitate, a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja într-un interviu pentru Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Sebastian Burduja speră că studiul de fezabilitate va fi finalizat în șase luni și acest studiu va stabili capacitatea noii linii de înaltă tensiune, care potrivit estimărilor ar urma să coste peste trei miliarde de euro, mult pentru o țară care se confruntă cu agravarea deficitului bugetar. Capacitatea de producție de energie regenerabilă a României este deja de aproximativ 11.0000 de megawați și până în 2030 ar urma să crească cu alte 10.000 de megawați.

"Pentru noi acest cablu este prioritatea numărul unu. Această linie directă de înaltă tensiune este un instrument suplimentar pentru ca rețeaua energetică să poată absorbi toată energia regenerabilă, să asigure echilibrul sistemului și de asemenea să putem exporta energie spre alte țări din Europa Occidentală", a spus Sebastian Burduja.

Citiți mai mult pe Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
energie verde
burduja