Norvegia va continua să livreze gaze naturale în Europa atât timp cât va fi necesar, potrivit ministrului Climei și Mediului

Norvegia va continua să livreze gaze naturale în Europa atât timp cât va fi necesar, potrivit ministrului Climei și Mediului
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2023

Norvegia va continua să livreze gaze naturale în Europa atât timp cât va fi necesar, în timp ce lucrează pentru decarbonizarea sistemelor energetice ale continentului, a declarat vineri ministrul Climei și Mediului, Espen Barth Eide, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În timp ce Norvegia este cel mai mare furnizor de gaze din Europa, își propune, de asemenea, să își reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% până în 2030, față de nivelurile din 1990, și să fie neutră în carbon până în 2050, scrie News.ro.

”Credem că este important din punct de vedere strategic să menținem aceste livrări cât timp există încă utilizare, dar lucrăm și pentru eliminarea utilizării, pentru tranziția de la gaze naturale”, a declarat Espen Barth Eide la un eveniment Reuters Newsmaker.

Norvegia își joacă rolul în tranziția energetică, a spus el, invocând proiectul planificat de captare și stocare a carbonului de la Oslo, folosind Marea Nordului și trecerea norvegienilor la utilizarea de vehicule electrice (EV), patru din cinci mașini noi vândute fiind vehicule electrice.

Planul Rusiei de a crea ”un hub al gazelor” în Turcia, pentru a înlocui vânzările pierdute către Europa, întârziat de dezacorduri CITEȘTE ȘI Planul Rusiei de a crea ”un hub al gazelor” în Turcia, pentru a înlocui vânzările pierdute către Europa, întârziat de dezacorduri

"Încercăm de fapt să schimbăm întregul sistem energetic al planetei. Dar apoi... suntem și principalul exportator (de gaze) în Europa. Și aceeași Uniune Europeană sau același Regat Unit, care vrea să fie curat în timp, ar fi mai degrabă nemulțumiți dacă le-am spune până mâine ”nu mai sunt gaze noi ", a spus el.

În general, petrolul și gazele vor juca un rol mai mic în generarea de venituri pentru economia norvegiană în viitor, a spus Barth Eide, deși a menționat că ”viitorul gazelor va dura mai mult decât al petrolului”.

Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate nivele din acest an CITEȘTE ȘI Prețurile petrolului au urcat la cele mai ridicate nivele din acest an

”Suntem dincolo de vârf și suntem foarte conștienți și chiar fericiți să spunem că petrolul și gazele vor fi treptat o parte mai mică a economiei noastre”, a spus el.

În timp ce producția de petrol a Norvegiei a atins un vârf la începutul anilor 2000, producția sa de gaze a crescut și este de așteptat să rămână în mare parte constantă spre 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze naturale