Romgaz ar putea cumpăra furnizarea de gaze și electricitate de la E.ON, ceea ce înseamnă peste 3 milioane de cllienți - Surse / Șeful companiei: Prospectăm piața

Romgaz ar putea cumpăra furnizarea de gaze și electricitate de la E.ON, ceea ce înseamnă peste 3 milioane de cllienți - Surse / Șeful companiei: Prospectăm piața
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mar 2024

Romgaz, cel mai mare producător de gaze din România, intenționează să-și extindă afacerile pe zona de furnizare a energiei electrice și gazelor naturale. Compania analizează varianta de a achiziționa un business deja matur, în atenție fiind furnizarea gazelor naturale și electricitate de la grupul german E.ON Energie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a anunțat recent că Romgaz și-a fixat ținta de achiziție: Una sau două entități românești din același grup. Due diligence pregătit

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze și electricitate din România, cu un portofoliu de circa 3,4 milioane clienți.

. Ministrul Transporturilor: Din cele 13 tronsoane ale Autostrăzii A7 de la Pașcani la Ploiești se lucrează pe toate. Pe patru dintre ele lucrările ar trebui să se termine anul acesta CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Din cele 13 tronsoane ale Autostrăzii A7 de la Pașcani la Ploiești se lucrează pe toate. Pe patru dintre ele lucrările ar trebui să se termine anul acesta

Romgaz prospectează piața în vederea achiziționării de active din zona furnizării de gaze și electricitate, a afirmat Răzvan Popescu, directorul general al companiei, contactat de HotNews.ro. Acesta a mai spus că vor fi făcute analize de tip due-diligence. (Aceasta presupune o analiză amănunțită a situațiilor financiare, activităților și a riscurilor pe care le-ar prezenta companiile țintite pentru achiziționare).

Întrebat despre posibilitatea de a achiziționa furnizarea de la E.ON, Popescu a afirmat că "nu este exlusă nicio posibilitate". Popescu susține că nu există în acest moment vreo înțelegere cu E.On.

Cert este că Romgaz dorește să câștige o cotă cât mai mare pe zona de furnizare și să-și mărească semnificativ portofoliul de clienți, iar în prezent este analizată modalitatea în care poate fi atinsă această țintă. E.On are deja o cotă de piață de peste 10%, fiind unul dintre cei mai importanți furnizori atât de gaze naturale, cât și de energie electrică.

Referat pentru achiziționarea de servicii juridice

Pe ordinea de zi a ședinței AGA din 11 aprilie se află "Aprobarea achiziționării de servicii juridice de consultanță, asistență și/sau de reprezentare juridică externă a SNGN Romgaz SA necesare pentru achiziționarea unui pachet de acțiuni/active/ în cazul unui transfer de business de la o societate care activează în domeniul furnizării energiei electrice și a gazelor naturale".

Cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România se extinde în America de Sud pentru a produce tequila CITEȘTE ȘI Cel mai mare producător și distribuitor de băuturi spirtoase și vinuri din România se extinde în America de Sud pentru a produce tequila

Potrivit unui referat privind necesitatea achiziționării acestor servicii, asistența juridică va avea în vedere și "analiza de tip due-diligence juridic a unei societăți țintă care activează în domeniul furnizării energiei electrice și gazelor naturale".

De asemenea, asistența juridica va ajuta Romgaz SA în vederea luării de către aceasta a unei decizii finale în legătură cu ținta de achiziții selectată, precum și asistență la negocierea și perfectarea tranzacției.

Mai departe, va asista, consilia și reprezenta SNGN Romgaz SA în toate demersurile legate de realizarea tranzacției, astfel încât proiectul să devină operațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz
e.on