Romgaz va produce și va livra pe piața internă mai multe gaze până la finalul acestui an

Romgaz va produce și va livra pe piața internă mai multe gaze până la finalul acestui an
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2018

Producția de gaze a Romgaz va cunoaște o creștere până la finalul acestui an, odată cu sporirea producției din zăcământul uriaș, recent descoperit în zona Caragele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zăcământul de la Caragele livrează zilnic în sistem 700.000 metri cubi de gaze, iar tendința este una de majorare a producției până la mijlocul lunii decembrie, la 1.000.000 metri cubi pe zi, o dată cu finalizarea și punerea în funcțiune a colectorului de 16 kilometri, scrie Agerpres.

Producția ridicată de energie eoliană a transformat România în exportator net de electricitate. Situația s-ar putea schimba către finalul săptămânii, când vântul se va calma, iar temperaturile vor coborâ sub -10 grade CITEȘTE ȘI Producția ridicată de energie eoliană a transformat România în exportator net de electricitate. Situația s-ar putea schimba către finalul săptămânii, când vântul se va calma, iar temperaturile vor coborâ sub -10 grade

În funcție de rezultatul sondelor de cercetare, producția zilnică estimată poată crește începând cu anul 2020 până la 1.700.000 metri cubi pe zi.

Romgaz livrează zilnic în sistem 15 milioane de metri cubi, iar producția de gaze a crescut în acest an peste estimările inițiale. În primele nouă luni ale anului curent, Romgaz a produs circa 4 miliarde de metri cubi de gaze, înregistrându-se o creștere cu 4,56% a producției față de perioada similară a anului trecut și cu 1,5% față de estimările de la începutul anului.

viewscnt
Afla mai multe despre
romgaz