Rosneft a numit un vorbitor de mandarină la conducerea operațiunilor comerciale globale, dorind o apropiere de Asia

Rosneft a numit un vorbitor de mandarină la conducerea operațiunilor comerciale globale, dorind o apropiere de Asia
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2022

Rosneft a numit un vorbitor de mandarină la conducerea operațiunilor comerciale globale, au declarat șase surse pentru Reuters, joi, principalul producător de petrol al Rusiei încearcând să aprofundeze legăturile cu Asia, după ce sancțiunile occidentale l-au forțat să se îndepărteze de Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Andrei Bogatenkov preia funcția de vicepreședinte pentru comerț și logistică de la Otabek Karimov, născut în Uzbekistan, care a părăsit Rosneft împreună cu alți directori străini în urma sancțiunilor occisdentale impuse după invazia Rusiei în Ucraina, scrie News.ro.

EXCLUSIV Guvernul crește acciza la țigarete. Cresc puternic și accizele la țigările electronice CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Guvernul crește acciza la țigarete. Cresc puternic și accizele la țigările electronice

Rosneft, al doilea mare producător de petrol din lume după Saudi Aramco, nu a răspuns la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

Bogatenkov a condus Rosneft Singapore din 2019, înainte de a părăsi națiunea insulară la începutul lunii mai. Numirea sa vine în vreme ce UE intenționează să interzică majoritatea importurilor de țiței și produse petroliere rusești până la sfârșitul anului.

Mulți cumpărători europeni au suspendat deja în mod voluntar achizițiile de petrol rusesc sau au anunțat planuri de a le elimina treptat, determinând Rusia să redirecționeze exporturile către clienții din India și China, care cumpără mărfuri cu reduceri mari, potrivit datelor din industrie și traderilor.

Exporturile rusești au revenit la nivelurile de dinainte de invazie în aprilie, potrivit datelor Agenției Internaționale pentru Energie cu sediul la Paris.

Volumul livrărilor de petrol către UE a scăzut la 2,25 milioane de barili pe zi în martie, de la o medie de 3 milioane bpd la sfârșitul anului 2021, a anunțat Sinara Investment Bank, cu sediul în Rusia, într-o notă.

Bogatenkov, absolvent al Universității MGIMO din Rusia, alma-mater-ul majorității diplomaților ruși, va avea sediul la Moscova, au spus sursele.

El a lucrat anterior pentru grupul Yukos, ale cărui active au fost preluate în cea mai mare parte de Rosneft, la mijlocul anilor 2000.

”Este greu să stabilești un dialog eficient cu (partenerii chinezi) fără să cunoști mandarină, chiar dacă aceștia vorbesc bine engleza”, a spus el, citat pe site-ul MGIMO, în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft
china