Rusia vrea să decupleze Ucraina de la centrala nucleară de la Zaporijjea, dacă Kievul nu vrea să plătească energia

Rusia vrea să decupleze Ucraina de la centrala nucleară de la Zaporijjea, dacă Kievul nu vrea să plătească energia
scris 19 mai 2022

Rusia vrea să deconecteze Ucraina de la centrala nucleară ucraineană Zaporijjea, cea mai mare centrală nucleară din Europa, dacă Kievul nu plătește Moscovei electricitatea produsă în această centrală, anunță vicepremierul rus Marat Husnulin, reatează AFP.

Aceasta este ultima dintr-o serie de declarații ale unor oficiali ruși, în ultimele săptămâni, care sugerează că Rusia se pregătește de o ocupație pe termen lung sau de o anexare a unor zone din sudul Ucranei, asupra cărora deține controlul - regiunea Herson și o parte importantă a regiunii Zaporijjea, scrie News.ro.

ANALIZĂ Noua Lege offshore, comparație cu cea veche: pierde sau câștigă statul? Indiciu: scumpirea galopantă a gazelor a răsturnat cu totul ecuația CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Noua Lege offshore, comparație cu cea veche: pierde sau câștigă statul? Indiciu: scumpirea galopantă a gazelor a răsturnat cu totul ecuația

”Dacă sistemul energetic al Ucrainei este pregătit să ia și să plătească, atunci (centrala nucleară) va putea funcționa pentru Ucraina. Dacă (Ucraina) nu acceptă, atunci (centrala nucleară) va funcționa pentru Rusia”, a declarat miercuri, potrivit agențiilor ruse de presă,  într-o vizită în instalația nucleară ucraiineană, Husnulin.

”Noi avem o mare experiență în centrale nucleare. Avem întreprinderi în Rusia care au această experiență. Nu există nicio îndoială că (centrala nucleară de la Zaporijjea) va continua să funcționeze”, a declarat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
zaporijjea