Sebastian-Gabriel Tcaciuc a renunțat la mandatul de administrator al Romgaz

Sebastian-Gabriel Tcaciuc a renunțat la mandatul de administrator al Romgaz
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2017

Consiliul de Administrație al producătorului de gaze Romgaz, una din cele mai profitabile companii de stat, a luat joi act de renunțarea lui Sebastian-Gabriel Tcaciuc la mandatul de administrator al societății, începând cu data de 11 august.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De asemenea, Sorana Baciu, fost secretar de stat in Ministerul Economiei, a fost numită administrator provizoriu, din 11 august până la întrunirea următoarei Adunări Generale Ordinare a Acționarilor, scrie News.ro.

Tcaciuc preluase atribuțiile de președinte al boardului în luna mai a acestui an, când îl înlocuia în funcție pe Dumitru Chisăliță.

Premierul Tudose și-a luat consilier unul dintre cei mai experimentați brokeri din piața de capital CITEȘTE ȘI Premierul Tudose și-a luat consilier unul dintre cei mai experimentați brokeri din piața de capital

Sebastian Tcaciuc a fost propus în board-ul Romgaz de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), după ce a fost director al fondului de investiții Advent International, având o experiență de peste 12 ani în finanțe corporatiste și investiții.

În ultimii zece ani, Sebastian Tcaciuc a deținut sau mai deține funcții de membru neexecutiv în consiliile de administrație a mai multor companii, precum Nuclearelectrica, CFR SA, Regina Maria, LaborMed Pharma, Brikston Construction Solutions sau Deutek.

Romgaz a realizat în primul trimestru al acestui an un profit net de 565,8 milioane lei (125,7 milioane euro), cu 16% mai mare față de nivelul înregistrat în perioada similară a anului trecut.
Acțiunile companiei se tranzacționează pe piața Bursei de Valori din București (BVB) și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul român, prin Ministerul Energiei, cu o participație de 70%.

Romgaz are în prezent o valoare de piață de 10,98 miliarde lei (2,44 miliarde euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
sebastian-gabriel tcaciuc
romgaz