Transelectrica a finalizat lucrările de modernizare la stația electrică Tihău, după o investiție de 9,8 milioane lei

Transelectrica a finalizat lucrările de modernizare la stația electrică Tihău, după o investiție de 9,8 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2017

Stația electrică Tihău, ce are ca principală funcție tranzitarea puterii necesare către zona deficitară a Transilvaniei de Nord, a fost modernizată cu 9,8 milioane lei, a anunțat vineri transportatorul național Transelectrica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Lucrările de modernizare au fost necesare pentru alinierea la noile standarde și norme de proiectare și execuție, în special la cele privind fiabilitatea și timpul de eliminare a defectelor, îmbunătățirea condițiilor de exploatare și reducere a cheltuielilor de exploatare și întreținere, prin montarea unor echipamente performante și adoptarea unor soluții constructive aliniate la tehnologiile actuale”, arată compania într-un comunicat.

Oficialii Transelectrica spun că stația de 220/110kV are ca principale funcții tranzitarea puterii necesare către zona deficitară a Transilvaniei de Nord, care în prezent are o dimensionare limitată a rețelei de transport destinată asigurării puterii în zonă și alimentării din SEN a consumatorilor din zona Sălaj, Baia Mare și Satu Mare, scrie News.ro.

Premierul Tudose și-a luat consilier unul dintre cei mai experimentați brokeri din piața de capital CITEȘTE ȘI Premierul Tudose și-a luat consilier unul dintre cei mai experimentați brokeri din piața de capital

Proiectul de modernizare s-a desfășurat în două etape.

Prima etapă a constat în modernizarea sistemului comandă control protecții, în perioada 2014 – 2015, în urma contractului semnat cu Efacec, valoarea realizată a contractului fiind de 3,5 milioane lei.

A doua etapă a constat în modernizarea circuitelor primare în perioada 2015 – 2017, în urma contractului încheiat cu asocierea Siemens-Energobit, valoarea realizată a contractului fiind de 6,3 milioane lei.

Transelectrica este operatorul de transport și de sistem din România, care gestionează, operează, întreține, modernizează și dezvoltă rețeaua de transport care cuprinde 81 stații electrice de transformare, cu o capacitate de circa 38.000 MVA și 8.834 km de linii electrice aeriene de 110/220 kV, 400 kV și 750 kV, aflate în gestiunea a opt sucursale de transport.

Transelectrica a realizat în primul trimestru al anului un profit net de 71,05 milioane lei, în scădere cu 28% față de perioada similară a anului trecut, în condițiile în care cheltuielile au urcat într-un ritm mai mare decât veniturile.

Veniturile totale au crescut în perioada ianuarie-martie cu 49%, la 1,125 miliarde lei, de la 755,23 milioane lei, în primele trei luni ale anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
transelectrica
statia electrica tihau