Șefa Comisiei Europene: UE poate rezista fără gaze rusești

Șefa Comisiei Europene: UE poate rezista fără gaze rusești
scris 19 feb 2022

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat sâmbătă, la Conferința pentru Securitate de la Munchen, că Uniunea Europeană și-a încheiat pregătirile pentru eventualitatea sistării livrărilor de gaze din Rusia, transmite dpa, preluată de Agerpres.

"Astăzi pot spune că, chiar și în cazul unei întreruperi complete a alimentării cu gaz din Rusia, suntem în siguranță iarna aceasta", a declarat șefa executivului european.

Armata ucraineană susține că un soldat a fost ucis în estul separatist, unde s-a decretat mobilizarea generală CITEȘTE ȘI Armata ucraineană susține că un soldat a fost ucis în estul separatist, unde s-a decretat mobilizarea generală

Ea a lansat acuzații grave la adresa companiei ruse Gazprom, susținând că aceasta "încearcă în mod intenționat să stocheze și să livreze cât mai puțin, în timp ce prețurile și cererea cresc vertiginos".

În UE au existat timp de câteva săptămâni temeri că actualul conflict între Rusia și Occident legat de pericolul unei invazii ruse în Ucraina ar putea perturba alimentarea cu gaze, reamintește dpa. Până recent, UE își asigura cu ajutorul gazelor doar 24% din necesarul de energie, iar 90% din gaze proveneau din import, conform datelor Comisiei Europene. Din totalul importurilor respective, 40% proveneau de la Gazprom.

viewscnt
Afla mai multe despre
dependenta importuri gaze rusia
livrari gaze rusesti
ue gazprom
sanctiuni rusia gazprom