Șeful OMV crede că gazoducutul Nord Stream 2 poate fi terminat la timp

Șeful OMV crede că gazoducutul Nord Stream 2 poate fi terminat la timp
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2019

Consorțiul care construiește gazoductul Nord Stream 2 din Rusia în Germania se așteaptă să finalizeze proiectul în conformitate cu calendarul preconizat, adică la începutul lui 2020 sau chiar mai devreme, a declarat joi directorul general al grupului OMV, Rainer Seele, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce în media au apărut speculații referitoare la posibile întârzieri, Rainer Seele a explicat că lucrările de construcție la proiectul Nord Stream 2 au ajuns la un nivel de 75% însă finalizarea depinde de obținerea autorităților din Danemarca astfel încât conducta să poată trece prin apele sale teritoriale la Marea Baltică, scrie Agerpres.

Ce se va întâmpla la iarnă dacă Ucraina și Gazprom nu semnează un nou acord de tranzit? România va avea un deficit de gaze de minimum 8,5 TWh chiar și dacă ar intra în iarnă cu depozitele pline CITEȘTE ȘI Ce se va întâmpla la iarnă dacă Ucraina și Gazprom nu semnează un nou acord de tranzit? România va avea un deficit de gaze de minimum 8,5 TWh chiar și dacă ar intra în iarnă cu depozitele pline

"Compania Nord Stream 2 ne-a informat în mod clar că respectă calendarul și bugetul, și nu există motive pentru a revizui planurile", a declarat Rainer Seele la forumul de la Alpbach. "Ceea ce va fi decisiv este momentul în care autoritățile daneze vor lua o decizie și care va fi acea decizie", a mai spus Seele, adăugând că lucrările de construcție pentru secțiunea din apele teritoriale ale Danemarcei ar dura doar câteva săptămâni.

Consorțiul Nord Stream 2 AG, condus de grupul rus de stat Gazprom, a depus o cerere către autoritățile daneze încă din luna aprilie 2017 pentru a obține aprobările necesare în vederea amplasării unor conducte cu o lungime cuprinsă între 147 și 175 de kilometri prin apele teritoriale ale Danemarcei.

Însă autoritățile daneze sunt prinse la mijloc între Germania, care susține gazoducutul Nord Stream 2, și SUA și alte state din Europa care se opun acest proiect de teamă că va crește dependența Europei de gazul natural rusesc.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
nord stream 2