Șeful OMV vorbește în plin scandal Schengen despre proiectul gazelor din Marea Neagră: România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE. E un pilon strategic important al portofoliului grupului nostru

Șeful OMV vorbește în plin scandal Schengen despre proiectul gazelor din Marea Neagră: România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE. E un pilon strategic important al portofoliului grupului nostru
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Alfred Stern, directorul general al companiei OMV, a declarat într-un interviu pentru publicația austriacă Die Presse că proiectul Neptun Deep din România este ”un pilon strategic al grupului nostru, ca parte a Strategiei 2030, prin care ne străduim să asigurăm o aprovizionare cu energie mai durabilă pentru tranziția energetică”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Se așteaptă ca „Neptun Deep” să fie unul dintre cele mai mari proiecte de gaze naturale din UE, iar România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE”, a spus Stern.

Tranzacție: OMV Petrom preia jumătate din liderul local al colectării de ulei alimentar uzat CITEȘTE ȘI Tranzacție: OMV Petrom preia jumătate din liderul local al colectării de ulei alimentar uzat

Declarațiile acestuia vin în plin scandal diplomatic între guvernele din România și Austria, provocat de veto-ul Vienei la adresa intrării României și Bulgariei în Schengen, scrie G4Media.ro.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a anunțat că își menține veto-ul, susținând că sistemul Schengen nu mai funcționează.

În contextul veto-ului austriac, mai multe voci din România au cerut boicotarea companiilor cu capital austriac care activează în România, inclusiv OMV.

România a cerut președinției spaniole rotative a Consiliului UE să pună extinderea Schengen pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne din decembrie. Subiectul apare pe agenda provizorie a JAI.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, în cazul unui nou vot negativ al Austriei, va da în judecată Viena la Curtea de Justiție a UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv
gaze
marea neagra