TABEL Ieftiniri de 11 bani în weekend. Benzina coboară sub 6,5 lei, iar motorina sub 7,15 lei

TABEL Ieftiniri de 11 bani în weekend. Benzina coboară sub 6,5 lei, iar motorina sub 7,15 lei

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 24 nov 2023

Șoferii își pot alimenta în acest weekend mașinile în stațiile Petrom atât cu benzină, cât și cu motorină, la un preț la un preț mai scăzut cu 11 bani/l comparativ cu cel practicat joi, în urma deciziei de vineri a liderului pieței de a ieftini carburanții cu 4 bani/l, care se suprapune reducerii de weekend de 7 bani/l practicată într-o treime din stațiile companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, în 2 stații Petrom din București (Jiului și Petrom City), benzina poate fi achiziționată în acest weekend cu mai puțin de 6,5 lei/l, iar motorina poate fi cumpărată la un preț inferior celui de 7,15 lei/l în peste 10 de stații din capitală. Asta dacă nu cumva liderul pieței va modifica prețurile și sâmbătă.

De campania de weekend de reducere a prețului carburanților cu 7 bani/l beneficiază 33 de stații din capitală.

ULTIMA ORĂ Ucraina a cerut ajutor de urgență de la România din cauza deficitului de electricitate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ucraina a cerut ajutor de urgență de la România din cauza deficitului de electricitate

Campania se desfășoară pe perioada 3 noiembrie-24 decembrie în 123 din cele 393 de stații Petrom din țară, iar reducerea de 7 bani/l se aplică tuturor carburanților comercializați în respectivele stații (benzină și motorină standard, premium și GPL).

Evoluția prețurilor la carburanți în principalele stații din capitală

Evoluția prețurilor la carburanți în principalele stații din capitală

Notă: Prețurile din stațiile Petrom nu conțin reducerea de weekend de 7 bani/l

În ultimele 10 zile, OMV Petrom a ieftinit cu 12 bani/l atât benzina, cât și motorina, atât în stațiile Petrom, cât și în cele OMV.

Cea mai ieftină benzină din capitală se poate achiziționa vineri  la un preț de 6,52 lei/l, iar cea mai ieftină motorină la unul de 7,20 lei/l în stația Petrom din strada Doctor Herescu.

 

Vineri dimineață, țițeiul Brent, de referință pe piața eurpeană, se tranzacționa la 81,4 dolari/baril, recuperând în ultimele 2 zile scăderea abruptă de miercuri, când coborâse sub 78 dolari pe baril, pe fondul informațiilor privind amânarea reuniunii OPEC+ programată în acest weekend, din cauza unor dispute interne privind nivelurile producției.

 

În prezent, rafinăria Petrotel a gigantului rus Lukoil se află într-o revizie programată. În plus, așa cum a anunțat Profit.ro, sucursalei românești a traderului de produse petroliere al rușilor, prin care își controlează cele mai importante business-uri din România, i-a fost invalidat atestatul de angrosist.

Potrivit CEO-ului OMV Petrom, liderul pieței distribuitoare de carburanți, Christina Verchere, “cererea de retail a crescut cu 5% în cel de-al treilea trimestru al acestui an, fiind stimulată de prețurile scăzute, iar cea de pe piața angro cu 14%, ca urmare a intensificării activității de construcții de drumuri”.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
scumpire
ieftinire