Șeful Rosneft: Criza gazelor din Europa a demonstrat riscurile de a renunța prea rapid la sursele tradiționale de energie

Șeful Rosneft: Criza gazelor din Europa a demonstrat riscurile de a renunța prea rapid la sursele tradiționale de energie
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 oct 2021

Criza gazelor din Europa a demonstrat riscurile de a renunța prea rapid la sursele tradiționale de energie, a declarat șeful gigantului petrolier rus Rosneft, Igor Secin, adăugând că investițiile insuficiente pot pune în pericol capacitatea de a răspunde cererii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Remarcile lui Secin, care este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, reflectă gradul de opoziție al puternicului sector energetic rus la tranzitul rapid la energia regenerabilă, subiect care se va afla în centrul summitului ONU pentru climă care va începe duminică în Scoția, scrie News.ro.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Secin a declarat la o conferință de energie din Verona, Italia, că investițiile globale în petrol și gaze în acest an vor fi doar jumătate față de nivelul din 2014. Energiile regenerabile nu ar putea înlocui pe deplin sursele tradiționale de energie nici pe termen lung, a spus el, iar obiectivele privind neutralitatea carbonului ar putea fi atinse fără a abandona complet petrolul, gazele și cărbunele.

Rusia este al patrulea cel mai mare emițător de gaze cu efect de seră din lume, dar a declarat că își propune să fie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2060 - o țintă pe care Marea Britanie, în calitate de gazdă a summit-ului COP26 asupra climei, a îndemnat-o să o devanseze cu 10 ani.

Țara se confruntă cu o provocare uriașă în reducerea dependenței economiei sale de hidrocarburi. Decizia președintelui Vladimir Putin de a nu participa în persoană la discuții a fost privită ca o lovitură adusă speranței unui acord revoluționar privind acțiunile de reducere a schimbărilor climatice.

Secin a spus că criza gazelor din Europa, care se confruntă cu creșterea prețurilor gazelor naturale pe fondul stocurilor scăzute și al cererii mai mari de energie în alte părți ale lumii, a accentuat importanța stocurilor de mărfuri.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

”Actuala criză a gazelor confirmă un mesaj... despre fragilitatea echilibrelor pieței energetice și riscurile legate de accelerarea tranziției energetice și descurajarea energiei tradiționale”, a declarat el pentru Forumul Economic Eurasiatic de la Verona.

Secin a mai spus că creșterea prețului gazelor ar putea duce la supraîncălzirea piețelor țițeiului. Citând analiști de la Citi și Goldman Sachs, el a spus că ar putea declanșa o cerere suplimentară de petrol de până la 1 milion de barili pe zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
rosneft
gaze
energie