Set de decizii surprinzătoare: Gazprom concediază din șefi

Set de decizii surprinzătoare: Gazprom concediază din șefi

Alexander Medvedev

scris 25 feb 2019

Directorul general adjunct al Gazprom, Alexander Medvedev, a fost eliberat din funcție, a anunțat luni gigantul energetic rus, fără detalii suplimentare, transmite Reuters.

Alexander Medvedev a fost 16 ani adjunct al șefului Gazprom și a supervizat creșterea exporturilor de gaze naturale spre Europa, arată Agerpres.

El era figura centrală a negocierilor dure privind livrările de gaze dintre Gazprom și țările europene, care au fost politizate după anexarea de către Moscova a Crimeei, în 2014. Una dintre sarcinile dificile a fost să convingă statele europene să aprobe construirea gazoductelor, cum ar fi TurkStream și Nord Stream 2, în pofida opoziției SUA.

EXCLUSIV Tăriceanu își ține promisiunile față de energeticieni și \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tăriceanu își ține promisiunile față de energeticieni și "devastează" OUG 114

"Este un șoc pentru mulți din companie", a declarat o sursă din Gazprom pentru Reuters.

Și Valery Golubev, un alt adjunct al șefului Gazprom, va părăsi compania, a anunțat luni Gazprom.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
gazprom
director
gaze