Siemens Energy a lansat o ofertă de 4,05 miliarde de euro pentru participații minoritare la divizia de turbine eoliene aflată în dificultate Siemens Gamesa

Siemens Energy a lansat o ofertă de 4,05 miliarde de euro pentru participații minoritare la divizia de turbine eoliene aflată în dificultate Siemens Gamesa
scris 23 mai 2022

Siemens Energy a lansat o ofertă de 4,05 miliarde de euro pentru preluarea unor participații minoritare la divizia de turbine eoliene aflată în dificultate Siemens Gamesa, în speranța de a elimina o structură de proprietate complexă care a afectat acțiunile sale, transmite Reuters.

Oferta de 18,05 euro pe acțiune este mai mare cu 27,7% față de ultimul preț de închidere neafectat al Siemens Gamesa, listată în Spania, de 14,13 euro, consemnat pe 17 mai, și mai mare cu 7,8% față de prețul de închidere de vineri, scrie News.ro.

Ce se întâmplă cu dosarul Teldrum CITEȘTE ȘI Ce se întâmplă cu dosarul Teldrum

Siemens Energy s-a confruntat cu o presiune din ce în ce mai mare a acționarilor pentru a obține controlul total asupra Siemens Gamesa, la care deține o participație de 67% moștenită în urma unei separări de fosta companie mamă Siemens.

În pofida acestei participații, Siemens Energy nu a reușit să exercite o influență semnificativă pentru a face față întârzierilor produselor și problemelor operaționale la Siemens Gamesa, care a emis trei avertismente de profit în mai puțin de un an.

”Este esențial ca situația care se deteriorează la SGRE să fie oprită cât mai curând posibil, iar repoziționarea care creează valoare să înceapă rapid”, a declarat Joe Kaeser, președintele consiliului de supraveghere al Siemens Energy.

viewscnt
Afla mai multe despre
turbine eoliene
siemens energy