Ministru francez: Ucraina ar putea intra în UE în 15-20 de ani

Ministru francez: Ucraina ar putea intra în UE în 15-20 de ani

Clément Beaune. Foto: diplomatie.gouv.fr

Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2022

Aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană va lua ''indubitabil 15 sau 20 de ani'', a estimat duminică ministrul delegat francez pentru afaceri europene Clement Beaune, potrivit căruia țara în cauză poate intra între timp în comunitatea politică europeană propusă de președintele francez Emmanuel Macron, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

''Trebuie să fim onești. Dacă spunem că Ucraina va intra în UE în șase luni, un an sau doi ani, am minți. Nu ar fi adevărat. Vor fi indubitabil 15 sau 20 ani, este foarte mult'', a declarat Beaune, a cărui țară asigură până la 30 iunie președinția semestrială a Consiliului UE, pentru postul Radio J, arată Agerpres.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Aceste creșteri pozitive vor avea un impact direct în dobânda de referință. Care este unul dintre coșmarurile băncilor centrale

''În acest timp, este nevoie de un proiect politic în care ucrainenii pot intra'', a adăugat reprezentantul Parisului.

Președintele francez Emmanuel Macron a explicat joi că eventuala ''comunitate politică europeană'' pe care a propus-o la începutul lunii mai ar fi ''complementară'' procesului de aderare la Uniunea Europeană și nu ''o alternativă'' la acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
aderare ue
uniunea europeana
franta