Spania ia măsuri pentru reducerea facturilor: va plafona prețurile gazelor naturale, va scădea taxele și va redirecționa profiturile pentru reducerea facturilor la energie

Spania ia măsuri pentru reducerea facturilor: va plafona prețurile gazelor naturale, va scădea taxele și va redirecționa profiturile pentru reducerea facturilor la energie
scris 14 sep 2021

Spania va plafona prețurile gazelor naturale, va reduce taxele și va redirecționa profiturile companiei energetice, ca parte a pachetului de măsuri menit să scadă prețurile în creștere la utilități, a anunțat premierul Pedro Sanchez, într-un interviu acordat postului de televiziune TVE, transmite Reuters.

Este inacceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma prețurilor ridicate de pe piața pentru electricitate. "Vom lua acele profituri extraordinare pe care le fac companiile energetice și le vom transfera către consumatori". Vom reduce taxa specială pe electricitate la 0,5%, de la 5,1%, a declarat prim ministrul.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Acesta a explicat că redirecționarea profiturilor de la companiile de utilități va fi folosită pentru plafonarea prețurilor gazelor naturale și reducerea costurilor cu energia pentru consumatori, scrie Agerpres.

Noile măsuri ar urma să fie adoptate în ședința de marți a Guvernului de la Madrid. Analiștii se așteaptă și la suspendarea impozitului pentru generare de 7% și extinderea reducerii TVA până la finalul anului.

Măsurile vor avea ca efect reducerea veniturilor guvernamentale în 2021 cu aproximativ 1,4 miliarde de euro, a afirmat Sanchez.

Cererea ridicată pentru gaze naturale și creșterea prețurilor la certificatele tranzacționabile pentru emisii au dus la majorarea prețurilor în multe state europene. 

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
gaze naturale
energie