Statele OPEC caută modalitățile prin care să reducă producția de petrol

Statele OPEC caută modalitățile prin care să reducă producția de petrol
scris 6 dec 2018

Producătorii de petrol din Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) vor da joi un verdict așteptat cu nerăbdare de piețele mondiale cu privire la o scădere a producției destinată să pună capăt degringoladei cotațiilor țițeiului, fără a provoca însă nemulțumirea autorităților de la Washington care sunt interesate de prețurile reduse, informează AFP.

Statele membre ale OPEC, organizație condusă de facto de Arabia Saudită, se reunesc joi la sediul de la Viena pentru a încerca să găsească o formulă magică destinată să seducă o piață volatilă pe care cotațiile au scăzut cu 30% în două luni, scrie Agerpres.

Tranzacție: Fondurile de pensii NN ajung la o deținere mai mare de 5% din Transgaz, pachet de peste 50 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție: Fondurile de pensii NN ajung la o deținere mai mare de 5% din Transgaz, pachet de peste 50 milioane euro

Înaintea reuniunii, președintele SUA, Donald Trump, care de mai multe luni pune presiune pe OPEC, a cerut organizației să nu provoace o creștere a prețului petrolului, în dorința de a îi menaja pe consumatorii americani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
opec
petrol