Sute de blocuri din București - fără apă caldă

Sute de blocuri din București - fără apă caldă
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din sectoarele 1, 2, 3 și 6 ale Capitalei. Apa caldă va fi sistată în sute de blocuri în următoarele zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Potrivit companiei se fac mai multe lucărări la rețele vezi de zeci de ani.

VIDEO&FOTO OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România. Mai înalt decât o clădire cu 10 etaje

Astfel, vor fi efectuate următoarele intervenții:

  1. Rețeaua termică primară, conductă Dn 500mm, în zona bulevardelor Ion Mihalache, Mareșal Averescu și Turda din Sectorul 1.

”Se vor executa lucrări de reparații a unei avarii, precum și cele de realizare a unui provizorat de către firma Elsaco, în cadrul Obiectivului 11, Lot 2. Lucrările impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către aproximativ 160 de blocuri din acest sector până în data de 23 mai 2024, ora 23.00”, a transmis compania.

  1. Rețeaua termică primară, conductă Dn200 mm, în zona străzii Teiul Doamnei din Sectorul 2.

”Se vor executa lucrări de reparație a conductelor, care impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă către Punctul Termic 1 Teiul Doamnei, până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1980, această porțiune de rețea termică primară având aproape 44 de ani de funcționare”, a mai anunțat Termoenergetica.

  1. Conducta Dn 500mm, în zona Bulevardului Theodor Pallady din Sectorul 3, unde  lucrările de înlocuire a conductelor impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru șapte blocuri până în data de 31 mai 2024, ora 23.00. Compania precizează că porțiunea de rețea a fost pusă în funcțiune în 1968, această conductă având peste 56 de ani de funcționare. 
  2. Conducta Dn 800mm, în zona Bulevardului Iuliu Maniu din Sectorul 6, unde lucrările de înlocuire a conductelor de agent termic primar impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru aproximativ 50 blocuri din acest sector, până în data de 23 mai 2024. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 2002, această porțiune de rețea având peste 22 de ani de funcționare.
  3. Rețeaua termică primară, conductă Dn 1000mm, pe Bulevardul Geniului, în zona Palatului Cotroceni din Sectorul 6, acolo unde se vor executa lucrări de reparație a unei avarii pe o conductă cu o vechime de peste 60 ani.

”Lucrările vor afecta traseul de furnizare a agentului termic pentru apă caldă către 45 de puncte termice din următoarele zone: Bulevardul Geniului, Piața Gării de Nord, Bulevardele Iancu de Hunedoara, Alexandru Ioan Cuza, Nicolae Titulescu, Banu Manta, Calea Dorobanți, Calea Floreasca și strada Nicolae Caramfil, până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1964”, a mai precizat compania.

6.    Conducta Dn 600mm, în zona Căii Giulești din Sectorul 6, unde lucrările de reparație care necesită înlocuirea unei porțiuni de conductă impun sistarea furnizării agentului termic pentru apă caldă pentru un număr de aproximativ 50 de blocuri până în data de 23 mai 2024, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune este 2002, vechimea acestei porțiuni de conductă fiind de peste 20 de ani de funcționare.  

”Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute. Vă reamintim faptul că termenele inițiale de repunere în funcțiune a sistemului de termoficare sunt estimate înainte de deschiderea șantierelor și decopertarea galeriilor. Finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea acestora, care este în directă legătură cu starea de degradare a conductelor. Pe măsură ce lucrările sunt finalizate, în măsura în care ruta de alimentare cu agent termic permite acest lucru, punctele termice sunt repuse în funcțiune mai repede decât termenul estimat”, anunță compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
apa caldă
bucuresti